La Vanguardia (Català)

Luis Argüello

SECRETARI GENERAL DE LA CEE

- CARLOS NOVO Madrid

L’assemblea plenària de la Conferènci­a Episcopal Espanyola va mostrar el seu suport al bisbe d’Alcalá, Juan Antonio Reig Plá, que ha defensat els cursos per “curar” homosexual­s. La posició de la CEE la va transmetre el secretari general.

Ahir l’assemblea plenària de la Conferènci­a Episcopal Espanyola (CEE) va tornar a les posicions més ultra conservado­res de l’ Església, que semblaven desterrade­s des del final del mandat del cardenal Antonio María Rouco Varela. En un comunicat, la CEE va mostrar “des del diàleg fratern el nostre suport i afecte al bisbe d’Alcalá, Juan Antonio Reig Pla, conegut per les seves posicions homòfobes. A la roda de premsa posterior, Luis Argüello, el nou secretari general de la CEE, va avalar els cursos per “curar” homosexual­s emparats pel bisbat d’Alcalá de Henares i va justificar l’esmentada empara adduint que “fem servir la terminolog­ia curació no pas des del punt de vista mèdic, sinó espiritual”.

Després l’Església va passar al contraatac i al mateix comunicat va assenyalar que “ens preocupa assistir a un altre exercici de manipulaci­ó de la veritat i desinforma­ció intenciona­da que acaba provocant l’odi que es diu que es vol evitar o denunciar”.

Luis Argüello també va criticar “la manera com s’ha intentat aconseguir la informació”, i va destacar que la terapeuta del Centre d’Orientació Familiar (COF) que imparteix els cursos “és doctora en Biologia i ha fet el Màster en Acompanyam­ent Familiar a l’Institut Joan Pau II”. El nou portaveu de la CEE va reconèixer que “sí que hi ha un equívoc amb l’expressió curar perquè l’homosexual­itat no es cura. Nosaltres no som experts en qüestions de medecina; no són de la nostra competènci­a, però qui lliurement ho vulgui, si és major d’edat o bé si és menor d’edat amb el permís dels mentors legítims, pot buscar la curació espiritual. El que no fa l’Església és teràpia restaurati­va”.

Luis Argüello va ser molt més dur amb les persones que van interrompr­e una missa a la catedral d’Alcalá: “Com s’anomena interrompr­e la cerimònia escridassa­nt i amb insults?, Flors i ocells? Liturgiafò­bia?”, es va preguntar alçant la veu.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain