La Vanguardia (Català)

TV3 denuncia Rivera per haver-la acusada de dir “puta” a Arrimadas

-

El director de TV3, Vicent Sanchis, va anunciar ahir al Parlament, davant la comissió de control dels mitjans de comunicaci­ó públics, que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisua­ls (CCMA) es querellarà contra el líder de Cs, Albert Rivera, per “injúries, calúmnies i incitació a l’odi”.

La denúncia es basa en les acusacions que va fer el president de la formació taronja contra TV3 a El hormiguero. El presentado­r del programa, Pablo Motos, va preguntar a Rivera sobre què faria amb TV3 en cas que fos elegit president del Govern espanyol. Rivera va respondre que “faria que complissin la llei” i que “no donaria ni un cèntim de diners públics a una cadena que insulta la meitat de Catalunya i la resta d’Espanya”, ja que, segons va dir, “a TV3 s’ha arribat a dir ‘puta’ a Inés Arrimadas”.

Amb això Rivera es referia al tuit difamatori contra la líder de l’oposició a Catalunya de Toni Albà, que era actor de Polònia .La productora del programa de sàtira política va prescindir d’ell arran d’aquest missatge.

Sanchis va qualificar de “mentides” el que va dir Rivera a El hormiguero, i és per això que va considerar que a TV3 “només queda la defensa legal”, al mateix temps que es mostrava preocupat per la caricaturi­tzació que està patint la cadena pública. El diputat del PSC David Pérez va considerar que “és una barbaritat” que la CCMA dediqui recursos públics a querelles contra polítics que la critiquen. Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, li va respondre: “La crítica s’accepta; de les mentides te n’has de defensar”.

El consell profession­al d’informatiu­s de TV3 va negar que es titllés Arrimadas de “puta” i va exigir a Rivera una rectificac­ió, i a la direcció de l’emissora que posés en marxa mecanismes legals.

Rivera va desafiar Sanchis a presentar la querella i el va advertir que “resés perquè Pedro Sánchez revalidi la presidènci­a”, ja que, si governa Cs, “se li acaba la ganga”.

ERC, davant les amenaces i acusacions del líder de Cs, dilluns demanarà que comparegui al Parlament perquè s’expliqui.

Rivera amenaça la cadena que“no rebrà ni un cèntim dels comptes públics” si arriba a ser president

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain