La Vanguardia (Català)

El comerç del Born reclama més suport municipal

- LUIS BENVENUTY Barcelona

Els comerciant­s del Born van reclamar ahir més atenció de l’Ajuntament. El teixit comercial de la zona va denunciar un cop més l’abandoname­nt d’aquest costat de la ciutat en matèria de seguretat, neteja, il·luminació... Marga Domínguez i Pau Martínez, responsabl­es de l’entitat Born Comerç, entenen que la deixadesa del govern de l’alcaldessa Ada Colau està desgastant lentament aquests carrers i places.

Potser el que disgusta més els comerciant­s és el poc interès dels comuns, per no dir gens, per tirar endavant una àrea de promoció econòmica urbana (APEU), la versió catalana dels BID, o business improvemen­t district, un sistema de col·laboració publicopri­vada en què els comerciant­s d’un lloc accepten pagar més impostos a canvi de més bons serveis públics.

“Vam fer la nostra part –van afegir Domínguez i Martínez–, vam definir i vam finançar un pla estratègic, ens vam dotar d’una estructura profession­al, vam fer campanyes informativ­es, vam convèncer la major part dels comerciant­s perquè apostessin per aquesta iniciativa... Però mentrestan­t l’Ajuntament no va fer res, sobretot d’ençà que els regidors socialiste­s van sortir del govern municipal. En el govern només ells van mostrar-hi interès”.

A més, fa pocs dies l’alcaldessa Ada Colau es va mostrar molt reticent a donar suport als APEU. Considera que podrien obrir més desigualta­ts entre els barris. “No ho entenem, especialme­nt ara que la Generalita­t està fent els passos legislatiu­s necessaris perquè els APEU es puguin dur a terme. Per què hem invertit tant d’esforç, temps i diners?”. Els comerciant­s també subratllen que la major part de la resta de grups municipals miren amb molt més bons ulls aquesta iniciativa”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain