La Vanguardia (Català)

Alícia’t!, la gran festa de l’alimentaci­ó saludable

- C. JOLONCH

L’alimentaci­ó i la gastronomi­a a mida per a foodies, adults i famílies és l’eix de la nova edició d’Alícia’t!, que se celebra aquest cap de setmana al Món Sant Benet. Amb més de 150 activitats, la festa gastronòmi­ca de les comarques de Barcelona és una iniciativa de la Fundació Catalunya-La Pedrera, la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona que combina la pedagogia amb la diversió i és alhora una oportunita­t per conèixer els últims treballs que s’han dut a terme a Alícia per acostar la cuina a tothom i millorar la qualitat de vida de les persones.

Aquest any el certamen posa el focus en els cuiners que treballen a la fundació de Món Sant Benet, que capitaneja­ran tallers com el que impartirà Marc Puig-Pey sobre com acostar a les famílies les tècniques que ell mateix va aprendre a El Bulli o “Cuina del món, innovació per a esportiste­s”, que dirigirà Vini Martini, també cuinera d’Alícia. Saber què es menjava fa 6.000 anys, durant el neolític; les peculiarit­ats de la cuina gitana a “Halar, cuina gitana a Catalunya”, o participar a l’Aula de Sabors són algunes de les possibilit­ats per gaudir d’un cap de setmana en què també hi haurà més de 50 activitats especialme­nt concebudes per als més petits, que van des de la preparació de pancakes de plàtan per a esmorzars

saludables fins a receptes senzilles per adaptar la cuina d’El Bulli a les seves possibilit­ats. Tant avui com demà els escenaris del Prat i La Plaça acolliran demostraci­ons gratuïtes i, en aquest últim, un espai de mercat. A l’auditori cuinaran xefs estrellats com Carles Gaig o Jordi Llobet, xef de L’Ó. Es podran visitar els horts o treure el nas al Corner Barcelona, un espai que mostrarà els tresors turístics dels territoris que participen en la festa. Com a novetat, hi haurà visites al monestir a un preu més reduït i amb més freqüència. l’estat d’ànim, millorar la capacitat respiratòr­ia, afavorir el retorn venós, i un llarg etcètera. Moure’s no és només un sistema cremagreix­os, sinó que és imprescind­ible per a una bona salut. Sense oblidar que l’activitat física ajudarà a mantenir el sistema muscular en forma, tema important quan es passa dels 40. Uns músculs exercitats no només ens donen una bona figura, sinó que protegeixe­n les articulaci­ons i permeten conservar la força. En fi, que quan parlem de cuidar-nos hem de pensar, a més de la dieta, en l’exercici.

 ?? F.A. ?? Activitats a l’última festa Alícia’t!
F.A. Activitats a l’última festa Alícia’t!

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain