La Vanguardia (Català)

El bistrot de Galvany

Al Bar Omar es cuida la relació qualitat-preu

- RECOMANEM

La nostra secció incideix, una setmana més, en els bars d’última generació. La setmana passada us vam parlar del Plata Bistró, al sud de l’Eixample. Avui ens desplacem al barri barceloní de Galvany, on al voltant del seu prolífic mercat s’obren dotzenes de locals amb encant.

L’Omar és un cuiner expert, molt rodat com a profession­al però, com ell subratlla, encara més com a client. Nascut en el si d’una família amb bons seguidors de la cuina, va aconseguir des de molt jove conèixer la majoria dels grans restaurant­s del país. Aquesta sort el va conduir, primer, a les aules del Sant Ignasi i, tot seguit, va respirar a les cuines de l’Arzak, el Roca, l’Ohm, el Gresca, que –sigui dit de passada– és molt respirar. Especialme­nt per a un cuiner multicultu­ral, hàbil, entrenat, treballado­r i simpàtic.

Tantes habilitats juntes havien de donar fruit i la seva primera aposta l’ha encertat de ple.

Omar Díaz deu el seu nom a l’encant del personatge de la novel·la Doctor Jivago, de Boris Pasternak, encarnat per l’actor Omar Sharif. L’Omar ni du bigoti ni té la pell bruna, però, en canvi, és una màquina a la cuina. Totes les seves receptes, usuals i reconeixib­les, estan tocades Al migdia, una fórmula clàssica amb menú de dos plats i unes postres. Per exemple, nyoquis amb tartufata de primer, bacallà amb carxofes i parmentier de segon i una escuma de crema catalana de postres. Factura: 17 € amb beguda i cafè. Les postres tenen un gran encert: tatin de poma amb toffee i gelat, pinya amb escuma de coco amb curri verd i els gelats de Sandro Desii. Una vegada al mes, l’Omar obre els dilluns per dur a terme una experiènci­a especial. Cuina davant d’un grup limitat de comensals, acompanyat d’algun xef conegut de la ciutat, un llarguíssi­m menú degustació amb plats d’alt nivell. amb gràcia i desimboltu­ra. Qualsevol producte és bo, fàcil de menjar i satisfacto­ri al paladar, fins i tot per als més exigents.

En posarem exemples: l’ensaladill­a russa està especialme­nt ben tractada, les croquetes de rostit destaquen pel gust i una textura perfecta, l’amanida de tomàquet es creua encertadam­ent amb els calamars fregits a l’andalusa i unes piparres. A la cassola de musclos se suca pa a la salseta de vermut, les vieires es cuinen amb salsa de carn i rossinyols i l’habitual pota de pop es presenta en una cocció perfecta amb una maionesa de kimchi.

Els canelons, el jarret, els ous o l’arròs mantenen el mateix nivell. Entrega i força a la boca, tocs enginyosos a la cuina i un grapat de records a la memòria.

L’Omar no és Sharif, però, afortunada­ment per a l’entorn de Galvany, és un gran tipus que sap honrar els seus clients donant múltiples satisfacci­ons a la bigarrada parròquia de feligresos d’aquest entranyabl­e i animat barri barceloní.

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Omar Díaz, propietari i cuiner d’aquest local de Barcelona
ANA JIMÉNEZ Omar Díaz, propietari i cuiner d’aquest local de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain