La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10415

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Els plats mallorquin­s que més capgiren. Cereal per a badocs. 2 Anaves a parar. Doblegui un ferro de la gàbia del corb. Ros no oxigenat. 3 Acaba com comença. El que fa X. Creixerem com els arbres del jardí dels hare krishna. 4 Remenat de nap. Sèmens incomplets. Aviat serà una noia. 5 Vibració audible. Obstaculit­za el pas. Extremitat inferior. 6 S’ho empesqui. Objectiu climàtic de caire budista. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

7 Tors anaeròbic. Sentit. Premem el botó. 8 Vegetals que relacionem amb la compra-venda de pisos. Delitós i ple d’ànsia. Tres valenciane­s de Russafa. 9 Triclínica, que té els eixos oblics desiguals. Anxova. 10 Temps mort en el joc del bàsquet. Robes de llana poc dessuardad­es, amb lligat de plana, que serveixen per a fer davantals. Matriu gens matemàtica.

11 Sí provençal. La més trencadiss­a. Marejats. Capital california­na.

12 Aquesta ho serà aviat, però encara no ho és. Abans de l’euro corria per Grècia. 13 En un cert sentit, la jove. Bordar. Mira sense ràbia. 14 Abaixat el pèl d’un teixit apelfat. Ir.

VERTICALS

1 Circulació de vehicles. Que forma un gruix semblant al tupè de Donald Trump. 2 Negativa a l’oasi. Tindran la capacitat per ferho. Guareixo algú a còpia de pernil ibèric. 3 Mesura de rei auri. Marit. El teu. 4 Abella anglesa. La típica actitud del paleta dropo. Que no li costa gens emprenyar-se. 5 Criatura. Persona que ven fundes de perla. Ens cal per respirar. 6 En un tres i no res. Surti amb força. Principi ignífug. Pals mossegats. 7 Soc anaeròbic. L’acció d’eludir els referents peronistes. Ara fem l’article.

8 Embellir. Verificat. 9 L’error més groller. Victòria Pi Isard. Llengua que conviu amb el català a l’Alguer.

10 Tipus d’ordinador. Càrrecs militars al nord d’Àfrica. Causi desperfect­es. 11 Ciutadà que camina per la seva ciutat. Basc. 12 Acaba com comença. Molt aflaquit de tant visitar pinacotequ­es. Mori per asfíxia.

13 Examina el fons del riu a la recerca d’objectes enfonsats. Monument monolític. Mig miler. 14 Afecció respiratòr­ia intermiten­t. Mesura de capacitat per a líquids utilitzada pels grecs i els romans. El pronom feble que figura al pentagrama.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain