La Vanguardia (Català)

Amics per (gairebé) sempre

Suárez i Godín, íntims, tornen a mesurar la seva competitiv­itat en un partit d’alta tensió

- Barcelona

Fa poc més d’un any, Luis Suárez feia de testimoni al casament del seu amic Diego Godín. Va ser una cerimònia sumptuosa, celebrada a Jacksonvil­le, als voltants de Montevideo, en què tots dos futboliste­s, pilars de l’Uruguai des de fa més d’una dècada, van ratificar una llarga i probableme­nt imperible amistat. Però el que la selecció celeste ha unit, la competició de clubs ho separa. És un parèntesi de 90 minuts. No existeix l’amistat en els enfrontame­nts entre un davanter de caràcter indòmit i un central poderós que domina tots els artificis i entrellats de l’àrea. Si es materialit­zen les especulaci­ons i Godín es trasllada a l’Inter a final de curs, el d’avui pot ser el setè i últim duel a la Lliga entre aquests dos enemics íntims. S’ha d’assaborir.

Godín ja era una autoritat a l’equip de Simeone quan es va oposar per primera vegada a Suárez, que estava reapareixe­nt després d’una suspensió de quatre mesos per la mossegada a Chiellini al Mundial del 2014. La disputa entre els dos compatriot­es va resultar antològica, i encara va pujar de to als enfrontame­nts successius. La temporada següent Godín va ser expulsat al Camp Nou després de posar en òrbita Suárez amb una entrada a deshora.

“Amb l’Atlètic de Madrid defenso el que és meu i ell defensa el que és seu. Tots dos som jugadors temperamen­tals, defensem a mort el que és nostre i queda al camp”, argumentav­a Godín. “Quan em toca jugar contra Godín el que menys penso és que fora és amic meu. Lluitem i competim de la mateixa manera. No farem mai res amb maldat, ni intentarem lesionar-nos. Sí que mirarem de treure un cert mínim avantatge en alguna falta, en alguna cosa”, opinava el davanter.

Entre cops, puntades de peu i discussion­s enceses, el parèntesi periòdic en l’amistat entre els gladiadors uruguaians semblava que es podia ampliar. “Va arribar un punt, després del segon o tercer partit entre nosaltres, que vam veure que s’estava fent una onada molt gran amb el que passava i ens podia perjudicar”, va admetre Suárez. “Sabíem que competíem dins del camp i a fora anava tot bé, però també que som miralls per als nens a l’Uruguai i ells veien que dos dels referents

“Tots dos som jugadors temperamen­tals, defensem a mort allò que és nostre i queda al camp”

es barallaven constantme­nt. Aleshores vam parar una mica”, va precisar.

Davanter i defensa totalitzen 12 duels en totes les competicio­ns entre Barça i Atlètic, dels quals Suárez només n’ha perdut un, encara que l’alegria més important ha estat per a Godín. L’única victòria que el central ha aconseguit contra el seu camarada (2-0) va significar l’eliminació del Barcelona als quarts de final de la Lliga de Campions el 2016.

Suárez estava fent les maletes a Liverpool per traslladar-se a Barcelona quan Godín, de cap, per descomptat, va facturar el gol més transcende­ntal de la seva vida. El gol que la darrera jornada del campionat 2013-2014 va arrabassar la Lliga al Barça al Camp Nou i va portar el títol a les vitrines del Manzanares després de 18 anys de sequera. Tres dels herois de la gesta blanc-i-vermella (Godín, Koke i Filipe Luis) tornen avui al lloc dels fets, on els combatents uruguaians tornaran a deixar la seva amistat en punt mort, encara que sigui per uns minuts.

 ?? DAVID AIROB ?? Godín i Suárez, durant el partit de la temporada passada al Camp Nou
DAVID AIROB Godín i Suárez, durant el partit de la temporada passada al Camp Nou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain