La Vanguardia (Català)

Optimisme després dels cops

L’entrenador diu que està convençut de poder conquerir el Camp Nou

- Madrid

Diego Simeone acostuma a anar de víctima i a agafar-se a la gastada tesi de presentar el seu Atlètic de Madrid com un equip humil cada vegada que ha de jugar contra el Barcelona o el Reial Madrid. Tot i això, en la seva compareixe­nça d’ahir, li va agafar per mostrar-se exageradam­ent optimista malgrat que en els seus enfrontame­nts de Lliga no ha guanyat mai els blaugrana, a qui només ha batut dues vegades i totes dues en partits de Champions League: “Que no els hàgim guanyat mai a la Lliga avui em fa ser superoptim­ista, esclar”, va dir.

Sens dubte es va veure un Simeone diferent, com si es volgués espolsar d’una manotada la depressió en que s’ha instal·lat el club matalasser després de la setmana tràgica en què va ser eliminat de la Champions pel Juventus i es va deixar bona part de les opcions que tenia a la Lliga amb una derrota a San Mamés. Però haver retallat dos punts al Barcelona la passada jornada li ha donat una altra vida. Així ho reconeix el tècnic argentí: “Des que vam jugar contra l’Alabès, l’equip ha crescut. Contra el Girona hi va haver bons moments i ara ens cal mantenir l’equilibri, la continuïta­t i els signes d’identitat de l’equip”. El seu missatge va ser alhora de cautela: “Podem guanyar, però si després no guanyem els següents partits, no haurà servit de res”.

En el que sí que va ser fidel a si mateix Simeone va ser a no donar pistes sobre la seva estratègia. Quan li van demanar si l’equip sortirà a l’atac o a contempori­tzar amb el resultat, es va mostrar ambigu: “Poden passar les dues situacions en el mateix partit. Caldrà entendre i llegir quan és una i quan és l’altra”. Respecte a Messi, Simeone va recórrer al tòpic: “No li tenim por, però sí respecte. És qualitat pura”.

Simeone va fer una altra comparació estanya. Va equiparar el partit del seu equip a Torí amb el del Barcelona la temporada passada a Roma per elogiar Ernesto Valverde: “A Roma els va passar com a nosaltres a Torí i no ho van poder guanyar tot, però optaven al triplet. Ara estan en una gran posició i l’entrenador està molt bé, amb uns jugadors capaços i acostumats a guanyar. Valverde, amb el seu estil de joc, està fent una temporada extraordin­ària”. Va acabar alegrant-se de les desgràcies del Madrid: “Em fa estar molt bé que el Barcelona senti que som els competidor­s més pròxims”.

L’equip ha crescut; podem guanyar, però si no ho fem, haver vençut avui no ens servirà de res en els següents partits”

 ?? RODRIGO JIMÉNEZ / EFE ?? Diego Pablo Simeone
RODRIGO JIMÉNEZ / EFE Diego Pablo Simeone

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain