La Vanguardia (Català)

A buscar la glòria sense rancúnia

El tècnic demana a l’afició que no xiuli Griezmann sinó que animi el Barça

- Barcelona

Ernesto Valverde no és una estrella de rock. De vegades, el Cholo Simeone ho sembla perquè dirigeix el públic des de la zona de banquetes com si fos al cim d’un escenari en un macroconce­rt. Als seus aficionats i fans els fa aplaudir, cantar i ballar. Valverde no té aquest perfil d’agitador de masses. Al contrari, no és gaire donat a enviar missatges a la grada. Per això, és noticiable quan ho fa. El tècnic del Barcelona considera que és un error veure el partit d’aquesta nit com un Barça contra Griezmann. En l’ambient ha de manar la possibilit­at de clavar el cop a la Lliga per sobre de la rancúnia cap al davanter francès per les carbasses al Barça i va demaem nar al públic que no se centri en la presència del 7 de l’Atlètic, que es prioritzi encoratjar el seu equip per sobre de l’hostilitat. “Vull que l’afició estigui amb nosaltres, no pendent dels jugadors del rival. Quan juguem a fora no m’agrada que als altres camps es xiuli els nostres futboliste­s. Espero que el nostre públic estigui amb nosaltres i no en contra de ningú”, va reflexiona­r, sense mullar-se sobre que el campió del món s’hagi tornat deixar estimar.

Malgrat que s’enfronten el primer contra el segon, el Txingurri va insistir que el partit contra l’Atlètic “matemàtica­ment no és definitiu” i no està d’acord amb l’axioma que al Barcelona li val l’empat. “Els tres punts són importants per a tots dos. Nosaltres obriríuna distància important i ells comprimiri­en encara més la Lliga. Molta gent sentencia el títol al gener. Aquí (al vestidor) ningú no diu que la Lliga estigui sentenciad­a, sinó que cal continuar fins al final”.

Futbolísti­cament, el Barça no pensarà en la cita de dimecres a Old Trafford i espera un Atlètic amb dues cares: el que pressiona amunt i el que “enganyosam­ent es deixa dominar per sortir a la contra”. Valverde creu que després dels quatre gols rebuts a Vilareal, “els rivals pensaran que és una bona manera d’atacar-nos a l’esquena de la defensa”, però ell s’estima més fixar-se en la reacció final per empatar amb 4-2. “Som un equip que ens estem rebel·lant contra les situacions quan històricam­ent el Barcelona no era un equip de remuntades. Això parla bé del que tenim dins el vestidor”, va presumir, malgrat que avui no pugui tenir Dembélé, que va empatar al Wanda Metropolit­ano a la primera volta al 90.

L’empat? Amb els tres punts nosaltres obriríem una distància important i ells comprimiri­en la Lliga: hi anem a guanyar”

 ?? ALEJANDRO GARCIA / EFE ?? Ernesto Valverde va enviar un missatge a la grada
ALEJANDRO GARCIA / EFE Ernesto Valverde va enviar un missatge a la grada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain