La Vanguardia (Català)

L’art que il·lusiona els més petits

El Dilluns de Pasqua s’ha transforma­t, en milers de llars, en el Dia de la Mona

- Text: Ángela Zorrilla

La primavera ja és aquí, i amb ella el sol, el bon temps i les primeres celebracio­ns. La Setmana Santa recull el testimoni del fred hivern i reuneix amics i familiars amb el gust dolç de la rebosteria. I és que, un cop més, els dolços són els protagonis­tes d’aquestes festes. Molt típiques, sobretot a Catalunya, València, les Balears i Múrcia, és el torn de les mones de Pasqua.

Les mones marquen el final de la Quaresma i, segons la tradició, el padrí regalava a l’infant una coca o un tortell amb tants ous durs com anys tenia el petit. Així fins als 12 anys. Avui, el Dilluns Sant per a molts ha acabat sent el dia de la mona de

Pasqua. I el tortell ha deixat pas a creacions plenes de color, innovació, xocolata i il·lusió. Els més petits esperen emocionats l’hora de les postres o el berenar per gaudir de la seva mona; un d’aquests dolços que no tan sols fan vibrar amb el sabor, també amb l’estètica.

Precisamen­t, La Pastisseri­a és un exemple clar d’aquestes hores d’innovació que acaben esbossant somriures i nervis en els més petits. Liderat per Josep Maria Rodríguez, el seu equip de pastissers és capaç de dissenyar pastissos ideats per sorprendre els més petits de casa, i enamorar els adults gràcies a un gust i uns ingredient­s de luxe. La Pastisseri­a destina un any sencer a planejar les novetats que presenta anualment. “No fem res a l’atzar. Ens agrada pensar, dibuixar un esbós, fer proves amb motlles i, fins i tot, encarregar nous motlles per treballar”, explica Josep Maria Rodríguez. L’ingredient principal sempre és el mateix: la xocolata; però “en les figures incorporem color, juguem amb la xocolata negra, la blanca…tot ha de ser comestible i tenir un gran sabor”, puntualitz­a.

Aquest any, s’afegeixen a la llista de mones dues novetats: el lleó i el pingüí, que se sumen a l’extensa col·lecció d’animals que el jove presenta cada any. Es tracta d’animals amb trets creatius i graciosos i colors molt vistosos, que satisfan tothom qui passa per l’aparador de les dues botigues que Josep Maria Rodríguez té a Barcelona. El mestre pastisser prepara emocionat dolços amb forma de lloros, conills i tigres, entre d’altres. Es tracta de figures artesanes, fetes una a una manualment pel seu equip; és a dir, són propostes d’autor, originals i úniques que omplen de diversió i color la sobretaula de moltes llars. Per arribar a recrear aquests ideals, han de temperar la xocolata per modelar-la i treballar-la, i n’omplen motlles per disposar de diverses peces que formaran la figura final. Les mones es pinten una a una, amb mantega de cacau o color, i s’acoloreixe­n amb xocolata. Artesanes, tant, que cada peça, encara que sigui de la mateixa varietat, serà única.

Sens dubte, aquestes dates són un dels moments més creatius per a La Pastisseri­a. Josep Maria Rodríguez fuig de les modes, dels personatge­s publicitar­is, i se centra en els bustos de xocolata, tan propis i únics com la seva passió per aquesta professió. Totes les figures de xocolata són de Valrhona, marca xocolatera de luxe francesa, i no superen els 40 euros. Els aparadors i les vitrines són un ventall de colors i aromes que val la pena visitar –i, sobretot, tastar.

Un passeig sota el sol primaveral, en plena Setmana Santa –unes vacances ideals per conèixer racons de Barcelona– i un punt final dolç: la mona més original i divertida per a la família. I és que, segons assenyalen moltes fonts, l’origen del nom de la mona prové de munna, terme àrab que significa ‘provisió de la boca’, i era un regal que els moriscos feien als seus senyors. Avui, el Dilluns de Pasqua és l’excusa ideal per a aquesta bonica provisió i per regalar una mona d’autor i espectacul­ar als més petits de casa.

MÉS INFORMACIÓ

La Pastisseri­a Aragó, 228 Tel. 934518401 Via Augusta,166 Tel. 934147493

www.lapastisse­riabarcelo­na.com

Aquest any, s’afegeixen a la llista de mones de La Pastisseri­a dues novetats: el lleó i el pingüí

Totes les figures són de Valrhona, marca xocolatera francesa, i no superen els 40 euros

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain