La Vanguardia (Català)

La Winestore de l’N-340

Jané Group inverteix un milió en la nova botiga, amb 10.000 referèncie­s i racó gurmet

- El Vendrell SARA SANS

La firma, distribuïd­ora de referència al sud de Catalunya, espera augmentar un 40% la venda al detall

Entre el Vendrell i Coma-ruga, en el punt quilomètri­c 1187 de l’N-340 el dissenyado­r Chu Uroz i l’arquitecte italià Carmelo Zapulla –artífexs de la fàbrica Moritz o el restaurant Alkimia– han desplegat inspiració. La botiga que Jané Group va obrir el 1980 al costat de la carretera és ara una moderna Winestore amb una façana trencadora i 700 metres quadrats en els quals reposen més de 10.000 referèncie­s de vins, destil·lats i productes gurmet. El local incorpora un racó de degustació, el Km1187, on es preparen i serveixen els productes que estan a la venda. Amb una inversió d’un milió d’euros, l’objectiu de la firma és incrementa­r les vendes en un 40%.

Amb tres àrees de negoci, Jané Group va facturar l’any passat 16 milions: el 80% en distribuci­ó i la resta, a parts iguals, en la venda al detall i l’elaboració de destil·lats propis, com el brandi Octavius, el licor de crema d’arròs El Petonet (premi Innoval a l’última Fira Alimentari­a) o els licors de fruites i combinats Fresh.

“Volíem rellançar la botiga, necessitàv­em un revulsiu, una cosa icònica i impactant... i amb l’espai gastronòmi­c volem crear noves sinergies”, explica Joan Josep Jané, gerent del grup. Ell i la seva germana Sònia són al capdavant del negoci que el

1944 van començar els seus avis, primer amb el celler La Viña i després elaborant els seus propis licors que principalm­ent venien a granel. Durant la dècada dels seixanta, el seu pare, Benet Jané, va potenciar i va modernitza­r la distribuci­ó que ha continuat creixent fins a consolidar-se com la de referència a les comarques de Tarragona. Tenen la representa­ció en exclusiva de marques com Cerveses Moritz (a la Winestore es poden degustar també les seves cerveses de barril sense pasteuritz­ar i la Moritz Negra, que només s’ha comerciali­tzat a la seva fàbrica de Barcelona, així com xucrut i les seves conegudes pizzes alsacianes), Grup Codorniu, Zadibe Company, Osborne, Sánchez Romero Carval, Cafès Sula, Bacardi, Raventós, Jané Ventura, Bàrbara Forés... Amb un equip d’una dotzena de comercials i una flota de quinze camions, des del seu magatzem de 3.000 metres quadrats reparteixe­n fins a 9.000 referèncie­s de productes, principalm­ent a bars i restaurant­s. “Durant els últims anys hem incorporat més vins de gamma alta”, destaca Joan Josep Jané. La mostra és al primer pis de la Winestore, on guarden els Vega Sicilia, un assortimen­t de chateaux, el tequila Gran Patron Platinium o el conyac Richard Hennessy. Per quatre euros es pot obrir una ampolla de qualsevol dels vins de la botiga i es pot servir en copa al Km1187.

 ?? XAVI JURIO ?? Sònia i Joan Josep Jané, al nou espai de degustació del local, batejat com a Km1187
XAVI JURIO Sònia i Joan Josep Jané, al nou espai de degustació del local, batejat com a Km1187

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain