La Vanguardia (Català)

El príncep Carles i els seus dos fills a la première de la sèrie ‘Nuestro planeta’

El príncep de Gal·les va assistir amb els seus dos fills a l’estrena de la sèrie ‘Nuestro planeta’

- ISABEL CLARÓS Barcelona

No hi ha dubtes del poder de Netflix. Dijous a la nit la plataforma multimèdia inaugurava a Madrid la seva seu europea amb la presència dels actors espanyols més populars. I gairebé a la mateixa hora a Londres s’estrenava el documental ecologista Nuestro planeta, apadrinat pel príncep Carles i els seus dos fills, Guillem i Enric, per subratllar el suport de la família reial a la lluita contra el canvi climàtic. La première va tenir lloc al museu d’Història Natural i va estar organitzat pel naturalist­a David Attenborou­gh, que posa veu a la sèrie documental.

Carles, Guillem i Enric hi van anar sols, sense les seves dones Camil·la, Caterina i Meghan, en una imatge que feia anys que no es veia. En aquesta sortida de nois també s’hi va sumar David Beckham, que va anar a la presentaci­ó de la sèrie acompanyat del seu fill gran Brooklyn, l’únic dels quatre que ha tingut amb la Victoria, que ha arribat a la majoria d’edat. Pare i fill anaven d’esmòquing. La jaqueta d’en David era de vellut i portava un mocador a la butxaca de la solapa, igual que el príncep Carles, que també lluïa un pin d’un ós panda, símbol del Fons Mundial per a la Naturalesa (World Wildlife Fund).

Les càmeres van estar molt pendents de Guillem i Enric a la recerca d’algun gest que confirmés o desmentís les presumptes desavinenc­es entre un germà i l’altre. Van arribar amb el seu pare, i a l’entrada, on els esperava Attenborou­gh, van posar per a la foto, separats per l’amfitrió i el príncep Carles.

El fill d’Elisabet II, ecologista convençut, va advertir en el seu discurs sobre els perills del canvi climàtic: “Com podem sacrificar el futur complet dels nostres fills i nets, i molt menys el futur de tota la vida en aquest planeta miraculós si no fem el que ara es demana”. També es va mostrar orgullós que els seus dos fills finalment haguessin assumit la causa de la conservaci­ó, ja que va confessar que de petits no solien fer gaire atenció quan ell els intentava conscienci­ar sobre el tema.

A la platea, Guillem i Enric, asseguts junts, van aplaudir les paraules del seu pare. Després, a la recepció, els tres per separat van xerrar animadamen­t amb els convidats sobre la sèrie i les mesures a adoptar per a la lluita contra el canvi climàtic. Nuestro planeta es va estrenar ahir a Netflix i consta de vuit capítols sobre la natura i les accions necessàrie­s per protegir-lo. Un equip de 600 persones han treballat en la producció durant quatre anys en 50 països.

Potser el d’ahir és l’últim o un dels últims actes a què va el príncep Enric abans d’estrenar-se com a pare. Per preparar l’arribada del nen, aquesta setmana els ducs de Sussex s’han traslladat a Frogmore Cottage, una residència del segle XVII ubicada als terrenys del castell de Windsor, on es van casar el 19 de maig del 2018. El nou habitatge, que ha estat totalment reformat, té cinc dormitoris, una llar d’infants, una infermeria i un petit gimnàs amb estudi de ioga.

Des de fa anys Enric vivia a Nottihgham Cottage, i allà s’hi va traslladar a viure Meghan el novembre del 2017, després de l’anunci del seu compromís. Nottingham Cottage és un petit habitatge situat al recinte del palau de Kensington, on també viuen els ducs de Cambridge. La mudança dels ducs de Sussex ha motivat el trasllat d’oficina, que fins ara era al palau de Kensington, a Buckhingha­m, cosa que ha donat peu a parlar de ruptura entre un germà i l’altre. L’oficina dels ducs de Cambridge continua a Kensington i la de Carles és a Clarence House.

 ??  ??
 ?? NEIL HALL / EFE ??
NEIL HALL / EFE
 ?? NEIL HALL / EFE ?? Família reial Guillem de Cambridge, David Attenborou­gh, Carles de Gal·les i Enric de Sussex Convidats. David Beckham, gran amic de la família reial, hi va anar acompanyat del seu fill Brooklyn
NEIL HALL / EFE Família reial Guillem de Cambridge, David Attenborou­gh, Carles de Gal·les i Enric de Sussex Convidats. David Beckham, gran amic de la família reial, hi va anar acompanyat del seu fill Brooklyn
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain