La Vanguardia (Català)

Duel a la zona baixa

Dos xuts del blanc-i-blau assossegue­n els de Rubi i posen en problemes els d’Eusebio

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Al Girona se li va entravessa­r de nou Montilivi, en tant que a l’Espanyol li va somriure per fi la contundènc­ia ofensiva que havia buscat durant setmanes. El derbi el van governar els d’Eusebio, però el van guanyar els de Rubi.

Al Girona se li va tornar a entravessa­r Montilivi. A l’Espanyol li va somriure per fi la contundènc­ia ofensiva que havia buscat durant setmanes. El derbi el van governar els d’Eusebio, però el van guanyar els de Rubi amb l’estocada al minut 88. Més tímid de bon començamen­t que en altres sortides, l’equip blanci-blau va ser capaç de repel·lir les allaus de joc directe que proposa sempre el Girona al seu estadi. Dos xuts de Darder des de la frontal, el segon amb la col·laboració desafortun­ada de Bono, van decidir el partit i permeten als de Rubi sortir de la zona de perill, en què el Girona entra de ple.

El dol de ratxes negatives el va resoldre al seu favor l’equip visitant. Des del mes d’octubre l’Espanyol no guanyava fora de Cornellà. És el mateix temps que fa que els d’Eusebio no guanyen a Montilivi, i allarguen aquesta malastruga­nça tot i que van mostrar moltes de les seves virtuts al primer temps. L’Espanyol va ser protagonis­ta en el segon, quan li va caldre avançar-se al marcador fins a dues vegades per endur-se finalment la victòria.

Els de Rubi no passaven el millor moment de confiança en la faceta ofensiva. A Girona no va ser diferent en un mal començamen­t. Una altra vegada van faltar idees clares i profundita­t per buscar la porteria de Bono. Va ser el Girona el que va tirar endavant amb solvència el seu pla de joc al començamen­t. Molta intensitat i pressió a tot el camp per lligar de mans un rival incòmode en espais curts. Stuani va tornar a ser protagonis­ta per la lluita constant, i no és un eufemisme, amb els centrals blanc-i-blaus. Tots dos van quedar marcats per l’uruguaià, sempre contundent. Un cop de cap i un cop de colze a Naldo i Hermoso, respectiva­ment, van ser la seva carta de presentaci­ó.

Davant la permissivi­tat d’un Espanyol encongit, el Girona va treure a escena totes les virtuts. Porro i Portu eren punyals per les bandes, tot i que les seves centrades no sempre les rematava Stuani. El descans va suposar un alleujamen­t per a l’Espanyol, esgotat a totes les accions i incapaç de provar Bono. Només un parell d’accions de Wu Lei, el millor en atac dels de Rubi, van fer por a la grada local.

Però com si fos un pla orquestrat per Rubi, l’Espanyol va sorprendre a la represa amb més presència en camp rival i amb capacitat per arribar a l’àrea. En una d’aquestes ofensives va arribar el gol de Darder. Un mal rebuig a la frontal el va matar el migcampist­a amb un toc i va connectar una volea insuperabl­e.

El gol va fer caure el Girona, que va perdre tota la fe que havia demostrat en la primera part. Portu no tenia les mateixes cames, Stuani ja no feia mal i el mig del camp de Rubi semblava del tot rejovenit. Tot i això, una mà de Rosales a l’àrea detectada pel VAR va permetre a Stuani fer l’empat de penal. El gol va revolucion­ar els locals, que una altra vegada eren capaços d’assetjar els de Rubi. Tot i això, quan el partit s’acabava va aparèixer la fe de Darder per sentenciar . Un cacau sec des de lluny va anar a petar a la fusta i després de rebotar en Bono va entrar a la xarxa. L’Espanyol va tornar a guanyar cinc mesos després fora de casa per deixar la temporada gairebé sentenciad­a. El Girona haurà de continuar lluitant per quedar-se a Primera.

L’Espanyol aconseguei­x per fi guanyar fora de casa mentre continua el calvari del Girona a Montilivi Stuani va liderar la reacció dels blanc-i-vermells, que es van tornar a ensorrar els darrers minuts

 ?? ALEX CAPARROS / GETTY ?? Sergi Darder celebrant efusivamen­t amb Javi López el primer gol del partit d’ahir a Montilivi
ALEX CAPARROS / GETTY Sergi Darder celebrant efusivamen­t amb Javi López el primer gol del partit d’ahir a Montilivi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain