La Vanguardia (Català)

Sánchez vol el suport de qui “no roba ni espia ni insulta”

El president promet resoldre l’“enquistada” crisi catalana

- Sevilla

Davant la involució, mobilitzac­ió. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va reivindica­r ahir a Sevilla, en un acte amb Josep Borrell i Susana Díaz, el projecte del PSOE com l’únic assenyat i coherent enfront “dels deliris” d’independen­tistes i de la dreta. “Els independen­tistes i la dreta volen tant Catalunya i Espanya, que les volen per a ells sols. Nosaltres volem una Espanya on tots hi caben”, va assenyalar Sánchez.

El secretari general del PSOE va participar amb l’expresiden­ta andalusa Susana Díaz en el quart míting conjunt en menys de deu dies. El d’ahir a Sevilla es va desenvolup­ar en un espai reduït, amb prou feines unes mil persones, cosa que va disgustar alguns membres de la direcció federal socialista, que esperaven que fos una mica més lluït. Va ser el primer míting del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, com a cap de llista per a les europees.

“Aquest és un país de bona gent i la bona gent no roba, no espia, no insulta. Ens agrada discutir, però per arreglar les coses, no per enquistar-les com vol la dreta”, va assenyalar el president del Govern central. “Els que no em veuen com el seu candidat preferit saben que, sentint les coses que diu la dreta, l’únic projecte polític assenyat que pot garantir que Espanya avanci i no retrocedei­xi és el del PSOE”, va manifestar. Sánchez va indicar que el seu futur govern estarà centrat a resoldre “tres problemes”: la corrupció, la desigualta­t social i la convivènci­a, en al·lusió al debat territoria­l.

“Els partits independen­tistes catalans han enganyat la gent. Els van prometre una independèn­cia que no serà realitat mai, però no perquè sigui fora de la Constituci­ó o per manca de suport internacio­nal, sinó perquè la majoria dels catalans no volen la independèn­cia”, va assenyalar enmig d’una eixordador­a ovació dels congregats en una de les sales del Palau d’Exposicion­s i Congressos de Sevilla. “El que proposo és superar aquesta etapa en què portem deu anys enquistats”, va explicar.

Davant les reiterades crítiques dels líders del PP i de Ciutadans al seu diàleg amb independen­tistes, tant catalans com bascos, i fins i tot amb partits pròxims a l’extint terrorisme d’ETA, com Bildu, Sánchez va defensar que “el PSOE és capaç de dialogar amb tothom, sempre dins de la Constituci­ó”. “Els independen­tistes prefereixe­n a Madrid un govern del PP que un del PSOE, perquè així poden confrontar, tot i que són plenament conscients que la independèn­cia no es produirà”, va assenyalar.

Sánchez obrirà la campanya electoral la mitjanit de dijous vinent a Dos Hermanas, l’escenari on va revelar que es presentari­a a les primàries per a la secretaria general del PSOE contra Díaz. I ho farà per guanyar unes eleccions en què aspira a “constituir un Govern socialista, amb independen­ts de reconegut prestigi, un Govern estable que compti amb les seves pròpies forces. Que parlarà amb tothom, però que vol governar amb les seves pròpies forces”.

 ?? JULIO MUÑOZ / EFE ?? Sánchez ahir a Sevilla
JULIO MUÑOZ / EFE Sánchez ahir a Sevilla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain