La Vanguardia (Català)

“Conviure amb l’estrès com una cosa acceptada ens mata”

L’actriu, que acaba d’estrenar la segona temporada de ‘Gigantes’, ha llançat una col·lecció de roba per a la pràctica de ioga

- FRANCESC PUIG

Fa una dècada, el personatge de la Vanessa a la sèrie Sin tetas no hay paraíso li va donar una gran popularita­t. Des d’aleshores, l’actriu Xènia Tostado (Igualada, 1981) ha participat en més sèries, com Bandolera o Amar es para siempre. Mare el 2015, amb el també actor Rodolfo Sancho, d’una nena anomenada Jimena, la intèrpret acaba d’estrenar la segona part de Gigantes, la sèrie original de Movistar+ dirigida per Enrique Urbizu. Aquí interpreta la Bárbara, una policia infiltrada que investiga un dels protagonis­tes, Daniel Guerrero (Isak Férriz), amb qui estableix una relació especial.

Com evoluciona la seva relació amb en Daniel en aquest segon lliurament? La meva relació amb en Daniel no es pot classifica­r com una aventura amorosa. Que tinguin una relació afectiva i sexual és conseqüènc­ia del contacte que tenen a causa de la feina que han encarregat a la Bárbara i perquè es coneixien de la seva època d’adolescent­s. Potser els sentiments de la Bárbara són una mica més ambigus però els d’en Daniel, en cap cas.

Urbizu afirma que Gigantes és una sèrie amb molta testostero­na però que les qui manen en realitat són les dones. La Bárbara és una d’aquestes? En la primera temporada hi havia clarament un domini de la presència masculina, es pot dir de testostero­na, tot i que una dona també pot tenir molta energia masculina. En la segona temporada això canvia: les dones ens posem una mica més al capdavant i tenim molt a veure en el transcurs de la vida dels personatge­s masculins.

Veu en aquest punt un paral·lelisme entre Gigantes i la vida real? Tots sabem que la presència masculina s’ha pogut desenvolup­ar molt més que la femenina en la vida real. Ara estem en procés de canvi, però queda encara molt recorregut per fer, tant per part dels homes com de les dones.

En què coincideix amb la Bárbara?

Ella s’equivoca i comet alguns errors, com ens passa a tots, jo inclosa, la qual cosa ens serveix per poder evoluciona­r. En el seu cas fica la pota com a conseqüènc­ia de ser molt innocent i idealista. I en això sí que m’hi identifico més.

És massa bonista?

És víctima de la vida. En realitat ni tan sols pren les decisions; li donen la responsabi­litat d’una investigac­ió i no saps mai què pot passar. La vida passa i tu t’hi adaptes. Ella es veu dins d’una situació complicada que canviarà el rumb de la seva vida.

Quin record té de la Vanessa, el paper de Sin tetas no hay paraíso que la va donar a conèixer? Tots els records que tinc de la sèrie són bons. Va ser una experiènci­a meravellos­a. Vaig tenir la sort d’interpreta­r un personatge increïble que em va fer créixer com a actriu i com a persona, i que a més va ser una sèrie d’èxit que va influir en la carrera de tots.

A Instagram es declara apassionad­a del ioga, de la natura, de viatjar i de la vida. Són els pilars bàsics de la seva vida? Aquests i la família. S’ha de gaudir al màxim d’aquest curt pas que tenim per la vida, de la manera més conscient i intentant créixer amb cada aprenentat­ge.

Que la seva parella també es dediqui a la interpreta­ció és un avantatge o un inconvenie­nt? En el nostre cas és totalment positiu perquè ens puguem entendre i donar suport. A més, sempre que és possible, viatgem junts. Si no coincidim treballant, procurem que la família vagi en paquet a on sigui. Ens sentim uns afortunats en aquest sentit: poder treballar on sigui i que a més la nostra filla estigui amb nosaltres.

Li agradaria que la seva filla fos actriu?

Jo vull que ella decideixi el que vulgui ser. I tindrà el suport cent per cent dels seus pares. L’únic que desitjo és que sigui feliç, com qualsevol mare. És veritat que, pel que sembla fins ara, la nena ja és una artista de naixement. Té dots per a aquest món però encara falten molts anys perquè es defineixi a què es dedicarà.

En quins projectes està involucrad­a ara?

Aquest any s’estrenarà El secreto del Ibosim, que és una pel·lícula rodada a Eivissa, en què he coincidit amb la meva parella. I al març va sortir a la llum una línia de roba que he creat per a la pràctica de ioga, pilates i meditació. És una col·lecció de peces lleugeres i còmodes fetes amb productes naturals i processos sostenible­s que respecten el medi ambient. A més, col·laborem amb un projecte social al Brasil. En general, som molt ambiciosos amb aquesta marca en el tema de la solidarita­t.

Quan va aparèixer el ioga en la seva vida?

Abans que el ioga va aparèixer la meditació, ja fa molt de temps. El ioga va aparèixer fa quatre anys. Per mi és una eina meravellos­a per gestionar la vida i en especial aquesta societat, que sense que te n’adonis et fica en una voràgine que t’acaba menjant. Necessitem eines que ens evitin perdre la consciènci­a sobre nosaltres mateixos.

És molt espiritual?

Sí, però gens mística. Toco de peus a terra. El més fàcil és viure al Tibet i estar relaxadíss­ima en consonànci­a. El que és difícil és viure en una societat com la nostra, en què les exigències i les necessitat­s ens obliguen a treballar per sobreviure i ens fan conviure amb l’estrès com una cosa acceptada. Això ens mata. Podem estar vius i continuar caminant però si et deixes portar per aquest ritme acabes boig. I en aquest escenari, el ioga és una manera no només de cuidar el cos, perquè és una disciplina que et manté molt fort, sinó d’estar en contacte amb un mateix malgrat que després has de sortir al carrer i enfrontar-te al món.

 ?? JESUS BRIONES / GTRES ?? La intèrpret a l’últim Festival de Cinema de Màlaga
JESUS BRIONES / GTRES La intèrpret a l’últim Festival de Cinema de Màlaga
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain