La Vanguardia (Català)

Pletòric

- DONAT PUTX

Nova trobada amb Dominique A, un dels protagonis­tes de la renovació de la chanson a la dècada dels noranta i, per fortuna, una figura habitual als nostres escenaris des de fa dècades. El 2018, i coincidint amb el seu cinquantè aniversari, el nostre protagonis­ta va publicar dos discos esplèndids (Toute latitude i La fragilité, de mirada electro-rock el primer, i de factura més acústica el segon), treballs que va presentar dimecres compareixe­nt tot sol. Guitarres acústica i elèctrica, una abundant pedaleria d’on brollava de tot (percussion­s, textures líriques, ecos, meravellos­es capes noise...), i un exquisit suport escènic (desplegame­nt de llum i vídeo), van emmarcar el programa de la nit, integrat per 27 temes com 27 sols.

La poésie, desgranada en acústic amb bonic to confession­al, va començar a traçar un camí on al costat de peces noves (La splendeur, Le grand silence des campagnes, Lorsque nous vivons ensemble), va passar per temassos anteriors com Tout sera comme avant o Immortels. El recorregut incloïa també records significat­ius com Gisor (homenatge al fosc cantautor dels vuitanta que el va influir), i una versió del tema d’Étienne Daho En surface.

Magnífic final de festa mitjançant la historiada Le courage des oiseaux (1991), amb música pregravada i Dominique cantant entre balls robòtics. Pletòric, excel·lent pel que fa a forma vocal, i alegrant-nos l’existència amb la seva enorme capacitat de transmissi­ó emocional, el cantautor de Provins va anar construint diferents escenaris sonors, oscil·lant de manera endimoniad­ament poètica entre les coordenade­s més fràgils i les més crues.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain