La Vanguardia (Català)

Ruta Masoliver

El Masnou organitza el primer recorregut guiat dedicat a l’escriptor

- FEDE CEDÓ

L’activitat Els ulls de la memòria del Masnou proposa un passeig pel municipi del Maresme a través de l’obra literària, narrativa i poètica de l’escriptor Juan Antonio Masoliver Ródenas, amenitzat amb l’actuació de l’actriu Mònica van Campen.

El primer recorregut compta amb la presència de l’autor i es du a terme aquest diumenge a les 11.30 h des del punt de trobada ubicat a la confluènci­a dels carrers Joan Miró i Cusí i Furtunet.

Nascut a Barcelona el 12 de gener del 1939, Masoliver va passar la seva infantesa a la localitat costanera des de la fi de la Segona República, per això sempre ha estat una referència, tant en la seva obra narrativa com en la poesia, en què va crear una recreació de la població clarament identifica­ble en l’entorn literari propi.

Masoliver és crític literari del suplement de Cultura/s de La Vanguardia. Va ser cap d’estudis del que acabaria sent l’Institut Cervantes a Londres. Catedràtic de Literatura Espanyola i Llatinoame­ricana, investigad­or i cap de departamen­t fins que es va jubilar, de la Universita­t de Westminste­r de Londres, va tornar a instal·lar-se al Masnou fa 15 anys.

Ha escrit nombrosos textos d’assaig. Una àmplia recopilaci­ó sobre literatura espanyola i mexicana ha estat recollida en el volum Voces contemporá­neas (2004) i Las libertades enlazadas (2000).

A Masoliver se’l considera un dels poetes més destacats entre els defensors de la poesia del coneixemen­t. Com a narrador és una de les veus més originals de la literatura espanyola de la segona meitat del segle XX.

 ??  ?? JUAN A. MASOLIVER RÓDENAS
ELS ULLS DE LA MEMÒRIA DEL MASNOU
JUAN A. MASOLIVER RÓDENAS ELS ULLS DE LA MEMÒRIA DEL MASNOU

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain