La Vanguardia (Català)

Griezmann i l’últim guerrer

L’incontenib­le Costa es mou en el límit de la tolerància i al final força la seva expulsió abans de la mitja hora

- ANTONI LÓPEZ TOVAR

Diego Simeone no va ser afortunat en l’elecció. Davant el dilema d’alinear Diego Costa o Álvaro Morata a la punta d’atac, el tècnic argentí es va decidir per la primera opció, però l’hispanobra­siler va estar menys de mitja hora sobre el terreny abans de ser expulsat per una greu i improceden­t ofensa a l’àrbitre. En un partit determinan­t, una festa del futbol, Costa va actuar passat de revolucion­s i va perjudicar l’espectacle.

D’acord amb l’import i el perfil dels seus fitxatges, i també amb la permanènci­a del cotitzadís­sim Griezmann, l’intent de Simeone de refinar un clàssic equip de gladiadors no està completat quan en exercicis com el d’ahir ha de recórrer a la força bruta d’un Costa, un

futbolista que fonamenta la seva productivi­tat en el xoc i la gresca.

El davanter de Lagarto amb prou feines va trigar uns instants a intentar caçar Jordi Alba, una acció per la qual es va disculpar. Immediatam­ent, als 8 minuts, va noquejar Lenglet amb prou traïdoria per haver estat amonestat. La discussió consisteix a decidir si l’extemporan­i cop de colze, en els límits de l’agressió, que va llançar al rostre del defensa francès quan aquest havia desallotja­t una pilota a la banda, havia de veure’n una de groga o més aviat se’n mereixia una de vermella. Gil Manzano va estar imprudentm­ent magnànim en aquesta acció i el VAR –que ha d’intervenir en els supòsits d’expulsió– no va voler donar-se per al·ludit.

És comprensib­le que a Costa, exempt fins i tot d’una groga, l’envaís una sensació d’impunitat, que barrejada amb la impotència de veure circular la pilota sense poder intervenir i amb la condemna a viure molt lluny de l’hàbitat natural, va formar una combinació delicada en les seves connexions cerebrals. Va esclatar inopinadam­ent amb uns insults que ni el fins aleshores condescend­ent Gil Manzano va poder deixar impunes.

Piqué va acompanyar amistosame­nt Costa al camí d’exili cap als vestidors xiuxiuejan­t-li comentaris a cau d’orella i provant de contenir el volcà. Va ser la quarta expulsió directa del davanter amb l’Atlètic, la tercera a la Lliga, i lògicament va desfigurar la fisonomia del partit. L’Atlètic va passar del dinamisme de qui persegueix tres punts a la contenció de qui aspira al mal menor.

I el Camp Nou va acabar celebrant anticipada­ment amb càntics el 26è títol de Lliga del club en la nit del plebiscit sobre Griezmann. Tot i que les accions del francès –van passar més de cinc minuts abans del seu primer contacte amb la pilota– van anar acompanyad­es de xiulets, i a la segona part el sector d’animació va corejar breument el càntic “Griezmann, cabró, fora del Camp Nou”, es va imposar l’abstenció, la indiferènc­ia. Seduït per una retribució estratosfè­rica, a l’estiu Antoine va exercir el seu dret a escollir, i va triar jugar amb Diego Costa en lloc de fer-ho amb Messi. Una magnífica decisió per al seu compte corrent, amb l’inconvenie­nt que mentre que el Barça continua aspirant a tots els títols, l’Atlètic ha dimitit de tots els seus càrrecs.

L’absurda comèdia amb què el francès va anunciar la seva permanènci­a al Metropolit­ano continua sent tan qüestionab­le avui com al juliol. El Camp Nou no oblida el greuge, tot i que a les grades va pesar molt més l’interès propi i l’eufòria de la celebració que els mètodes puerils d’un futbolista que, tret dels xiulets, va tornar a passar desaperceb­ut per l’Estadi, on no ha marcat mai.

Griezmann va triar jugar amb Costa en comptes de fer-ho amb Messi; va provocar molta indiferènc­ia

 ?? ALBERTO ESTÉVEZ / EFE ?? Diego Costa protesta de forma desmesurad­a al col·legiat del partit, l’extremeny Gil Manzano
ALBERTO ESTÉVEZ / EFE Diego Costa protesta de forma desmesurad­a al col·legiat del partit, l’extremeny Gil Manzano

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain