La Vanguardia (Català)

“Van de camí al triplet”

Simeone lamenta l’expulsió però es rendeix a la gran temporada del Barça de Valverde

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Ernesto Valverde, l’home de la calma i de l’autocontro­l, va celebrar el gol de Luis Suárez a la banda perquè no era un gol qualsevol. “Ens hi estem jugant molt. Ha estat una descàrrega d’adrenalina important. Estic bastant content”, va reconèixer a la sala de premsa. El tècnic del Barcelona va revelar que no va perdre mai l’esperança malgrat el pas dels minuts i les parades d’Oblak. “Sempre penses que en alguna s’equivocarà el porter i farem gol. Calia continuar insistint. Però tampoc no podíem desarmarno­s al darrere perquè ells t’esperen amb Correa, Morata i Griezmann”, va analitzar sobre els dos gols a la recta final .

Això sí, Valverde es resisteix a donar la Lliga per sentenciad­a, de portes enfora. “Sabem que és una victòria importantí­ssima. Són tres punts fonamental­s. La gent està il·lusionada però no puc dir res més. Estem més a prop però cal continuar guanyant”, va apuntar. Un pensament en què coincideix amb el president Josep Maria Bartomeu. “Hem fet un pas important perquè hem guanyat el segon classifica­t. Però queden set partits i 21 punts. Per tant, encara no som campions”, va assenyalar el mandatari.

“No hem fet un pas endavant, sinó dos”, va intervenir Luis Suárez, la veu dels jugadors. “Teca nim 11 punts més que l’Atlètic però hi ha la Lliga de Campions pel mig i la Lliga es pot complicar”, va avisar el davanter, que va recordar que la treballada victòria sobre l’Atlètic demostra “com és de complicat guanyar la Lliga”. “Si s’aixecaldrà donar-hi molt de valor”.

El desenvolup­ament i el desenllaç del partit va fer que Diego Simeone i l’Atlètic fessin sortir el seu costat més victimista. “Sempre que venim aquí passa alguna cosa. Algú haurà de mirar-ho perquè no totes de les set expulsions [que els matalasser­s han vist al Camp Nou amb el Cholo] són justes”, es va queixar el capità blanc-i-vermell, Koke. “Si aquí van expulsar Fernando Torres, poden expulsar a qualsevol”, va dir amb ironia Simeone, que va recordar la vermella al Niño a la Champions del 2016.

Tot i la queixa, el tècnic argentí va deixar la porta oberta perquè Gil Manzano l’hagués encertada. “He demanat a l’àrbitre si era tan greu el que li havia dit per expulsar-lo. M’ha comentat què ha sentit i Costa diu que no ha dit això. Potser, si ha dit una frase tan greu com aquesta, està ben expulsat”, va apuntar Simeone, que després de tirar la pedra va amagar la mà. “Jo no he dit mai que hàgim perdut per l’expulsió. L’equip del Barcelona juga molt bé. El mèrit de Valverde és increïble. Troben el gol ja sigui al minut 70, 80, 90 o 92. Si l’any passat no els passa a Roma l’episodi que ens va passar a nosaltres a Torí haurien guanyat els tres títols, i aquest any també hi van de camí”, va elogiar el nivell dels blaugrana, al mateix temps que hi posa pressió. “El que més em preocupava era anar a Manchester amb la moral ben carregada després de guanyar l’Atlètic, i això ja ho tenim”, va receptar Valverde, pensant en Old Trafford.

ERNESTO VALVERDE

És una victòria importantí­ssima i tres punts fonamental­s; estem més a prop, però no puc dir més”

DIEGO SIMEONE

Vaig demanar a l’àrbitre si era tan greu el que li havia dit Costa; potser, si li va dir això, sí que està ben expulsat”

LUIS SUÁREZ

No hem fet un pas endavant, n’hem fet dos; tenim 11 punts més que l’Atlètic; cal donar valor a aquesta Lliga”

 ?? LLUÍS GENÉ / AFP ?? Lionel Messi, en el moment de marcar el segon gol de la nit
LLUÍS GENÉ / AFP Lionel Messi, en el moment de marcar el segon gol de la nit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain