La Vanguardia (Català)

Montilivi trontolla

Els fantasmes sobrevolen Girona

- ALBERT BASSAS

Els fantasmes sobrevolen Montilivi. Ahir el Girona tampoc no es va poder reconcilia­r amb l’afició i va encaixar contra l’Espanyol una nova derrota a casa, la vuitena, per complicar-se una mica més la permanènci­a a Primera. Ara mateix mantenir-se és l’anhel per als blanc-i-vermells i la penitència per als blanc-i-blaus, resignats un altre any a haver de viure el darrer tram de la temporada

en terreny de ningú tot i que aquesta vegada ho faran amb la tranquil·litat de ja veure’s fora del descens. Els tres punts que ahir van volar de Girona situen provisiona­lment l’Espanyol amb nou de marge sobre la zona fatídica i deixa els gironins, fins ahir un rival directe en aquesta zona baixa, pendents de la calculador­a i mirant els equips que venen pel retrovisor.

Curiosamen­t, tres equips contra els quals s’hauran de veure les cares de manera consecutiv­a les tres properes jornades de Lliga: la vinent, un altre cop a casa, contra el Vilareal i la següent a Balaídos, contra el Celta, i a Zorrilla, contra el Valladolid, en només quatre dies. La transcendè­ncia d’això que ve i la situació en què ha quedat l’equip d’Eusebio després de tres derrotes consecutiv­es en una setmana, han deixat la pugna honorífica per convertir-se en segon equip de Catalunya en un segon pla, després que el debat tornés a escena a la prèvia per la trajectòri­a tan similar que havien mantingut els dos equips fins ara aquesta temporada. Un injecció d’autoestima per a un Espanyol que continua veient en l’equip gironí un intrús a la categoria i una amenaça que li pugui continuar usurpant part de l’espai conquerit a còpia d’anys. De moment, la victòria d’ahir també permet als pericos assegurar-se pràcticame­nt jugar la pròxima Supercopa de Catalunya contra el Barça, competició que fa unes setmanes va permetre al Girona estrenar el palmarès com a club en el terreny profession­al. Una anècdota, a hores d’ara pel Girona, veient el bloqueig mental –no tant futbolísti­c– que viu l’equip com a local.

Ni el sempre extramotiv­at Stuani hi va poder fer res, més enllà de barallar-se amb la defensa blanc-iblava i discutir amb un Prieto Iglesias que no n’hi va deixar passar ni una a la primera part. El VAR, a la segona, va permetre que el Girona tornés a entrar en el partit, però el gol transforma­t per Stuani, ahir de penal –amb 16 és el jugador que més penals seguits ha transforma­t sense haver-ne fallat cap– no va servir perquè l’aficionat gironí marxés a amb un somriure. Entre Darder i l’infortuni els van espatllar la festa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain