La Vanguardia (Català)

Advanced Factories concentra la intel·ligència industrial

Del 9 a l'11 d'abril, el CCIB acull la mostra sobre fabricació avançada i l'Industry 4.0 Congress

-

La intel·ligència industrial és el fil conductor de la tercera edició d'Advanced Factories Expo & Congress, l'esdevenime­nt que se celebra del 9 a l'11 d'abril al Centre de Convencion­s Internacio­nal de Barcelona, CCIB.

En només dues edicions, Advanced Factories s'ha convertit en la cimera anual sobre innovació industrial que reunirà més de 14.000 profession­als a la recerca de solucions tecnològiq­ues impulsades per la intel·ligència artificial, l'IoT, la fabricació additiva, el bessó digital o la cibersegur­etat industrial. Com apunta el seu director general, Albert Planas, "avui ja parlem de la 4a Revolució Industrial com el paradigma de present que es comença a entreveure en major o menor mesura en les fàbriques que componen el nostre teixit industrial, i Advanced Factories vol ser part d'aquesta revolució industrial i ajudar els milers de profession­als del sector a sumar-se a ella, és quelcom que ha passat de ser una opció a convertir-se en una necessitat".

Exposició, congrés i 'networking' Per aconseguir-ho, el certamen s'estructura en tres eixos principals: una zona d'exposició, que comptarà amb la presència de més de 300 empreses que presentara­n les novetats més punteres; Industry 4.0 Congress, el congrés europeu sobre indústria avançada i digital, i un espai per al networking. Alhora, destaca l'espai reservat a Andalusia, la regió convidada en aquesta tercera edició. El mateix dia de la inauguraci­ó, el dimarts 9, també se celebrarà el Leadership Summit, una trobada-dinar de presidents i CEO's de corporacio­ns industrial­s i indústria intermèdia, mitjans de comunicaci­ó i patronals per compartir estratègie­s de gestió dels canvis.

Un altre esdevenime­nt destacat és el lliurament dels Factories of the Future Awards, el dimecres durant el sopar de gala. Aquests guardons són un reconeixem­ent a la feina, el lideratge i la transforma­ció d'aquelles empreses que aposten per la innovació i s'adapten a la nova era de la Indústria 4.0.

Tecnologia disruptiva

Advanced Factories reuneix les innovacion­s tecnològiq­ues més disruptive­s a l'Industry Start-up Fòrum, esdevenime­nt organitzat amb La Salle Technova Barcelona. Es tracta d'un aparador de noves empreses i un espai de networking per a emprenedor­s.

Posar a prova els joves programado­rs és un altre dels reptes del certamen. Per fer-ho organitza, el dia 11 i en col·laboració amb Universal Robots, un hackathon. Durant el HackTheCob­ot, una trentena d'alumnes de la Universita­t Politècnic­a de Catalunya, la Universita­t d'Elx i La Salle, hauran d'aconseguir que un robot col·laboratiu (cobot) acobli en directe un dispositiu mòbil.

Per descobrir les últimes novetats, Advanced Factories organitza –amb Pimec i l'Asociación Española de Robótica y Automatiza­ción– els tours tecnològic­s que recorren les demos i aplicacion­s reals de

Albert Planas: "Hem d'avançar cap a una Indústria 4.0 competitiv­a, sostenible i intel·ligent"

les solucions més disruptive­s. Un altre esdevenime­nt a destacar és la trobada B2B de Subcontrac­tació Industrial, organitzad­a amb l'Asociación de Industrias de Acabados de Superficie­s (AIAS).

"Advanced Factories s'ha consolidat com l'esdevenime­nt de referència per al sector manufactur­er, un fet que demostra la capacitat del nostre teixit industrial de millorar, emprendre i voler arribar al nivell que ens marquen els nostres veïns a Europa. Us convidem a seguir traçant amb nosaltres aquest camí cap a una Indústria 4.0 més competitiv­a, sostenible i intel·ligent", conclou Planas.

 ??  ?? Advanced Factories Expo & Congress se celebra al Centre de Convencion­s Internacio­nal de Barcelona
Advanced Factories Expo & Congress se celebra al Centre de Convencion­s Internacio­nal de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain