La Vanguardia (Català)

LA PROPOSTA DEL MES:

EL MÓN DEL VI EN CLAU FEMENINA

-

L’aportació de les dones al sector vitiviníco­la ha anat creixent durant els últims anys. Vendes, exportació, comunicaci­ó, enoturisme, enologia… en tots els departamen­ts ens trobem cada vegada amb més dones que van deixant petjada amb la seva influència femenina.

Amb la celebració del 8 de Març encara recent, Gourmet La Vanguardia rendeix homenatge a la dona, en aquest cas a la dona del vi. A tots els departamen­ts, a les diferents fases de l’elaboració, per vocació, per herència familiar; diferents camins però un objectiu comú: dedicar-se a la seva passió, la seva passió pel vi i aportar la seva visió femenina a un sector en continu creixement. Els vins de la Vinoteca a Casa d’abril han estat elaborats per tres dones. Tres maneres molt personals de treballar i tres camins diferents amb l’objectiu comú de crear vins amb caràcter i personalit­at. L’herència familiar, els estudis d’enologia i el contacte amb altres països han influït en les carreres d’aquestes dones.

Reinas de Copas

Las grandes mujeres del vino de l’autor Zoltan Nagy recull més de 50 testimonis de dones dedicades al món del vi. En aquesta personal selecció, l’autor conversa amb dones que destaquen en el sector del vi: viticultor­es, enòlogues, directives, propietàri­es de vinyes o sommeliers. El seus testimonis ens permeten descobrir com estan deixant el seu segell femení als vins que elaboren, vins amb ànima de dona que aporten una nova mirada al sector.

Gran èxit del llibre Reinas de Copas

Després d’esgotar la seva 1a edició, el llibre de Zoltan Nagy editat per Tolosa Wine Books presenta una segona edició ampliada en castellà i una primera en anglès. La traducció anglesa té molt a veure amb el premi Best Drink Writing Book in Spain 2019, concedit als Gourmand World Awards, el concurs més important del món dedicat als llibres de vins i gastronomi­a, on cada any participen 7.000 llibres de més d’un centenar de països de tot el món. Zoltan Nagy serà finalista a la final mundial que se celebrarà a Macao (Xina) el pròxim juliol, on optarà al premi Best of the World. Nagy va néixer a la Transilvàn­ia romanesa i porta des de 2010 a Barcelona dedicat a la seva gran passió: el vi. Escriptor i columnista de vins, també realitza tastos a domicili, dissenya cartes de vins per a restaurant­s i assessora a cellers en xarxes socials i marketing digital.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain