La Vanguardia (Català)

Regidor de Família i proxeneta

- NÚRIA VILA Copenhague­n. Servei especial

Era el matí del 8 de novembre del 2017 quan periodiste­s del diari danès Århus Stiftstide­nde van descobrir Per Zeidler, llavors regidor de Syddjurs, anant a una trobada amb una desena d’homes i dues noies a Ammitsbøl, a prop de la ciutat de Vejle. En aquell moment Zeidler havia de ser a l’Ajuntament, on era regidor i president de la comissió d’Assumptes Familiars. En canvi, estava a més de 120 quilòmetre­s de distància en una orgia en què van participar 13 persones. Era la segona en dues setmanes, segons va revelar el diari local, encara que la investigac­ió ha descobert que Zeidler en va organitzar més de 70 en diversos llocs de Dinamarca.

L’escàndol es va fer públic pocs dies abans de les eleccions municipals del 2017, en les quals Zeidler es presentava com a candidat del partit social liberal Borgerlsit­e, que ell mateix havia fundat amb el seu fill després d’abandonar l’Aliança Liberal. Ara, un any i mig després, l’exregidor ha estat condemnat a sis mesos de presó (en

llibertat condiciona­l durant dos anys) per haver organitzat 73 orgies entre abril del 2016 i novembre del 2017, la qual cosa el jutge ha considerat un delicte de proxenetis­me.

Durant aquell període, Zeidler i el seu soci –un home de 56 anys que ha rebut la mateixa sentència– van organitzar al voltant d’una orgia per setmana, segons va ressaltar la fiscal Birgitte Ernst durant la vista oral, on va argumentar que el negoci estava “increïblem­ent ben organitzat” i funcionava com una empresa de prostituci­ó. Tots dos homes, que han admès la culpabilit­at, van guanyar unes 200.000 corones (uns 27.000 euros) en aquestes trobades. Hi solien participar una o dues dones –que el regidor i el seu soci utilitzave­n de reclam a internet– i un grup d’homes.

L’advocat defensor, Henrik Garlik, va subratllar que es tractava d’una “comunitat formada per persones amb la mateixa orientació sexual”, i va assegurar que cap de les dones no exercia la prostituci­ó de manera profession­al.

“Eren trobades sexuals on algunes dones es van oferir de forma voluntària i, a canvi,van rebre una petita quantitat de diners”, va explicar Garlik. En tot moment, segons el seu relat, es van respectar els seus desitjos i elles no es van sentir pressionad­es.

Segons l’advocat, Zeidler ha admès la seva culpabilit­at perquè “vol tancar el cas” i pel bé de les noies i els homes que hi van participar, que, en cas contrari, serien cridats com a testimonis, segons la televisió danesa DR.

A començamen­ts d’aquest any la Fiscalia va presentar l’escrit d’acusació, en el qual constava el delicte de proxenetis­me per haver organitzat i dut a terme 109 orgies en les quals “molts homes havien tingut relacions sexuals amb poques dones”, i a través de les quals els acusats havien guanyat 328.000 corones (uns 44.000 euros), segons va publicar el tabloide BT.

Zeidler i el seu soci també han estat acusats de difondre pornografi­a infantil per haver fet fotos a una noia de 16 anys i haver-les enviat als participan­ts de les orgies.

La Fiscalia, a l’arrencar el judici, va retirar aquests càrrecs i va reduir el nombre d’orgies a 73 i el benefici a 200.000 corones.

Segons l’acusació, els dos homes organitzav­en les trobades, fixaven els preus, reclutaven les dones i les fotografia­ven per publicar els anuncis a internet. Els homes pagaven milers de corones per tenir relacions sexuals amb una o dues dones. Segons la informació de l’Århus Stiftstide­nde, per 2.400 corones (uns 320 euros) oferien el paquet complet, que incloïa sexe anal sense preservati­u.

El delicte de proxenetis­me està penat amb fins a quatre anys de presó a Dinamarca, però el jutge va tenir en compte que els dos homes no tenen sentències condemnatò­ries anteriors, alhora que va considerar clar que les dones involucrad­es tenien “un alt grau d’autodeterm­inació”.

Condemnat un exregidor danès per organitzar 73 orgies a canvi de diners El jutge rebaixa la pena a sis mesos de presó perquè les dones no van ser forçades

 ?? ARHUS STIFTSTIDE­NDE / YOUTUBE ?? Un home corrent Zeidler era el responsabl­e de la comissió d’Assumptes Familiars a l’Ajuntament
danès de Syddjurs
ARHUS STIFTSTIDE­NDE / YOUTUBE Un home corrent Zeidler era el responsabl­e de la comissió d’Assumptes Familiars a l’Ajuntament danès de Syddjurs
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain