La Vanguardia (Català)

Els candidats centrifugu­en culpes sobre l’habitatge

- Redacció

Els principals candidats a l’alcaldia de Barcelona van convertir ahir l’habitatge en una arma política llancívola. Un altre cop aquesta campanya electoral. Uns i altres es van recriminar tant el que s’ha fet els últims quatre anys com les polítiques que es van dur a terme fa molt més temps, ja fos al capdavant de l’Ajuntament, la Generalita­t o l’Estat. No hi va haver cap autocrític­a.

Ada Colau, de BComú; Elsa Artadi, de JxCat; Ernest Maragall, d’ERC; Jaume Collboni, del PSC, i Anna Saliente, de la CUP, van participar en el debat sobre l’habitatge organitzat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el Sindicat de Llogaters i altres entitats socials dedicades a aquesta qüestió. Les candidatur­es de Barcelona pel Canvi-Ciutadans i del PP no hi van enviar cap representa­nt.

Maragall i Collboni van intentar posar l’alcaldessa i alcaldable contra les cordes, i li van exigir que fes autocrític­a. Al capdavall, malgrat que l’habitatge sempre havia estat el cavall de batalla de BComú, l’emergència habitacion­al no tempera a la ciutat. De totes maneres, Colau no es va intimidar, i va culpar la Generalita­t i l’Estat d’inhibir-se del problema, de no fer tots els possibles, de deixar-ho tot en mans de l’Ajuntament. El resultat d’aquesta apatia, va assegurar la líder de BComú, va ser que el preu dels lloguers es va tornar a disparar. A més a més, en aquest intercanvi de retrets, Colau va tornar a retreure a Maragall el seu passat socialista, i el candidat d’ERC li va respondre que en aquells governs l’habitatge era gestionat pels regidors d’ICV, una de les potes de l’actual BComú. Albert Civit, número cinc de JxCat, que va

L’activista Lagarder Danciu protagonit­za un incident intentant intervenir en el debat de la PAH

intervenir fins que va arribar Artadi, va lamentar que l’Ajuntament hagi oblidat “les reserves de sòl”. Anna Saliente, per la seva part, va advocar per expropiar els pisos buits de les entitats financeres i els fons voltor.

El debat va ser interrompu­t per l’activista defensor de les persones sense llar Lagarder Danciu, que va cridar algunes proclames contra l’alcaldessa Colau i després va denunciar que va ser agredit per uns encarregat­s de la seguretat de la trobada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain