La Vanguardia (Català)

Artadi critica BComú per l’“obsessió remunicipa­litzadora” en política social

- ÓSCAR MUÑOZ

La col·laboració publicopri­vada és essencial perquè les polítiques socials siguin eficaces, segons Elsa Artadi, que durant la campanya electoral ha defensat aliances entre l’administra­ció local i les empreses i associacio­ns en àmbits com l’habitatge o el comerç. La candidata de JxCat va advocar ahir per “recuperar” aquesta manera d’actuar en l’àmbit social perquè, va lamentar, el govern de l’alcaldessa Ada Colau, amb la seva “obsessió remunicipa­litzadora”, ha posat “en risc” la resposta a les necessitat­s dels sectors més desfavorit­s de la ciutat.

JxCat veu urgent fer fer un gir a la situació i, va insistir la número dos de la llista que encapçala Joaquim Forn, “tornar a treballar amb el tercer sector”, cosa que forma part “del que som els barcelonin­s i els catalans”. Per Artadi, aquesta col·laboració no només ha de servir per actuar, sinó també per avaluar el que s’està fent. “Cal fer-ho amb les entitats, no només des del sector públic –va subratllar–; només així es pot retre compte a la ciutadania”.

Els barcelonin­s “no demanen que es gasti més, sinó que es gasti bé, veure com els diners que es dediquen estan incidint en la qualitat de vida de la gent”, cosa en què, segons Artadi, “anem molt retardats en comparació amb el nostre entorn”. Per la número tres, Neus Munté, “els barris més pobres ara ho són més”, ja que “quan des del govern de Colau es diu que han disminuït les desigualta­ts és perquè ho han fet a la baixa”. Les dues candidates van detallar algunes propostes en matèria d’ocupació, persones sense sostre, infantesa, joventut, persones grans, especialme­nt dones que viuen soles, o atenció sociosanit­ària.

D’altra banda, un grup de metges i científics va fer públic un manifest de suport a les candidatur­es de JxCat per al 26-M, tant la que lideren Forn i Artadi a Barcelona com la de Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí per a Europa. Entre els signants –ahir n’hi havia 67– hi ha Bonaventur­a Clotet, un dels especialis­tes més destacats en sida i malalties infecciose­s, i Josep Maria Llovet, reconegut investigad­or sobre càncer hepàtic.

Al capítol dels pactes postelecto­rals, Artadi va insistir que JxCat aposta per “aliances i unitat amb els qui han estat els nostres socis al Govern des del 2012”, amb referència a ERC, tot i que la preocupa el “canvi de rumb” de la candidatur­a d’Ernest Maragall.

 ?? LV ?? Artadi ahir amb els doctors Bonaventur­a Clotet i Josep Maria Llovet
LV Artadi ahir amb els doctors Bonaventur­a Clotet i Josep Maria Llovet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain