La Vanguardia (Català)

Colau accepta finalment un cara a cara amb Maragall

La líder dels comuns diu que el republicà és l’únic que li pot arrabassar l’alcaldia i endureix els atacs contra ell

- LUIS BENVENUTY

Ada Colau està disposada a mantenir un cara a cara amb Ernest Maragall. L’alcaldessa i alcaldable de BComú finalment va acceptar ahir el repte del candidat republicà i es va avenir a celebrar un debat a dos que podria resultar del tot decisiu. Queda per decidir la data i el lloc de la trobada. Ara com ara les agendes ja estan saturades. El més probable és que si cap dels dos no es fa enrere en l’últim moment i la junta electoral no ho impedeix, l’esperada trobada tingui lloc dijous o divendres. Potser és la darrera bala dels dos candidats.

Després que el d’ERC li llancés el guant en innombrabl­es ocasions durant les últimes setmanes, ahir a la tarda la cap de llista dels comuns va publicar un tuit per dir: “Ara que totes les enquestes confirmen que únicament dues opcions podem guanyar les eleccions de diumenge, és el moment de fer aquest debat. Maragall, contrastem idees i propostes per a Barcelona”.

Poc després Maragall va comentar que Colau respon ara a la seva proposta, i que va tardar tant de temps a fer-ho, perquè sap que si no altera el guió previst per al tram final de la campanya perdrà les eleccions. Ahir fonts dels comuns es van mostrar convençuts que com més s’endureixi la campanya més ben parats sortiran de la cursa amb els republican­s, que els sondejos reflecteix­en que l’avantatge que en principi hauria pogut prendre Maragall ara és insignific­ant i que és el moment de deixar-lo enrere.

I, poc després de llançar aquest tuit, en un acte electoral sobre educació al barri del Fort Pienc, l’alcaldessa va subratllar una altra vegada que el republicà és l’únic que li pot arrabassar l’alcaldia i que li agradaria mantenir un cara a cara per demanar-li que s’atreveixi a concretar les seves iniciative­s per a la ciutat. “Fins ara, als debats Maragall no ha entrat en gaires concrecion­s”, va assenyalar Colau. I després, aprofitant l’avinentesa, va treure l’artilleria pesant i va acusar l’alcaldable d’ERC de donar suport a l’ensenyamen­t privat en lloc de l’escola pública durant els seus anys com a conseller d’Educació, en l’època del tripartit. “Va criminalit­zar la comunitat educativa, va blindar privilegis d’escoles de l’Opus Dei que segreguen els nens... La veritat és que m’agradaria preguntar-li si ha canviat i ara està disposat a prioritzar l’escola pública i que continuem convertint escoles concertade­s en públiques”.

I, si bé més tard va reconèixer que passi el que passi diumenge les urnes no donaran peu a cap majoria absoluta i que tots es veuran obligats a dialogar i a entendre’s, abans que es fes de nit Colau va penjar a les xarxes socials un vídeo de més de cinc minuts centrat principalm­ent a atacar Maragall, a endurir els atacs al seu oponent.

En l’enregistra­ment, la líder dels comuns diu que diumenge els barcelonin­s hauran de triar entre “un alcalde i una alcaldessa”, entre ella i Maragall. El PSC, afegeix Colau, no té cap possibilit­at. Després, Colau subratlla que, per més que insisteixi a assegurar que representa el canvi, fa dècades que el candidat d’ERC viu de la política.

Maragall replica que l’alcaldessa respon al seu repte ara, després de setmanes, perquè tem perdre els comicis

 ?? NAZARET ROMERO / ACN ?? Colau ahir durant un acte electoral al barri del Fort Pienc
NAZARET ROMERO / ACN Colau ahir durant un acte electoral al barri del Fort Pienc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain