La Vanguardia (Català)

Dos germans es disputen l’alcaldia d’Argentona

- Argentona

Situació curiosa la de la població d’Argentona, al Maresme, on dos germans de la família Calvo Català lideren dues candidatur­es per arribar a l’alcaldia. Eudald, el gran, és l’alcalde actual per la CUP, mentre que el seu germà Bernat és el candidat de Junts per Catalunya.

No és la primera vegada que aquests germans es presenten a les eleccions municipals en diferents llistes electorals. L’any 2011 Eudald va ser el primer regidor que la CUP va obtenir a Argentona, mentre que el seu germà Bernat va ser el número sis de la llista de CiU. En la legislatur­a següent, la del 2015, el germà gran es va tornar a presentar per la CUP, i amb l’ajuda de PSC i ICV va desbancar la força més votada, Tots per Argentona, per aconseguir l’alcaldia. En canvi, Bernat no es va poder presentar, ja que disputes entre Convergènc­ia (CDC) i Unió (UDC) després d’un conflicte intern per una fuga de regidors a les files d’ERC van impedir que la formació pogués presentar una candidatur­a electoral.

Aquest any aquests dos germans van estar a punt de compartir llista electoral, però la proposta de confeccion­ar una llista unitària amb partits independen­tistes impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va ser rebutjada per la militància i la direcció comarcal del PDECat. Així, l’alcalde actual, Eudald, lidera la llista Unitat-Argentona per la RepúblicaA­cord Municipal, mentre que Bernat és l’alcaldable de Junts per Catalunya i un dels valors a l’alça si aconseguei­x una bona representa­ció a l’Ajuntament.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain