La Vanguardia (Català)

Més de mig centenar de juristes mostren el seu suport a Manuel Valls

- DAVID GUERRERO

Per Manuel Valls, les eleccions de diumenge vinent no van d’esquerres o dretes encara que alguns dels candidats s’entossudei­xin a portar la batalla a aquest eix. El que es decideix el proper 26 de maig, segons Valls, és entre els que respecten l’Estat de dret, la Constituci­ó i la separació de poders i els que “han trencat” la Carta Magna i els seus fonaments.

“No entrar en aquest debat i mantenir-se equidistan­t és un perill per a la nostra ciutat i per a la democràcia”, va assegurar el candidat de Barcelona pel Canvi-Ciutadans després d’alertar que “el populisme i el nacionalis­me posen en risc l’Estat de dret”. Valls va posar sobre la taula que ell és “l’únic que ha dit que no pactarà amb qui està disposat a trencar l’ordre jurídic” i es va reivindica­r com l’única opció de canvi davant les opcions d’Ada Colau i Ernest Maragall.

La defensa aferrissad­a de l’Estat de dret per part de Valls va tenir lloc en un espai on aquest concepte és sagrat: el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Allà es va presentar un manifest en què 61 personalit­ats del món jurídic van fer públic el compromís amb la candidatur­a encapçalad­a per l’exprimer ministre francès. “Com a profession­als del dret, estem convençuts que l’única opció en un Estat democràtic és el respecte a la llei com a norma de convivènci­a”, diu el text avalat per personalit­ats com Ana Magaldi, fiscal en cap de Barcelona entre el 2012 i el 2018 i que va ser increpada en el judici de la consulta del 9-N.

Els signants es van declarar a si mateixos com “la resistènci­a” i Valls els va agrair que haguessin decidit donar la cara per ell en les que considera les

L’alcaldable acusa “populistes i nacionalis­tes” de “posar en risc” l’Estat de dret

eleccions més importants dels últims 40 anys.

“Demanem a les institucio­ns públiques i col·legis profession­als que respectin i fomentin la neutralita­t institucio­nal”, conclou el text, al qual també donen suport Teresa Freixes, catedràtic­a de Dret Constituci­onal i presidenta de l’organitzac­ió Concòrdia Cívica, i l’advocat Pere Lluís Huguet, president del grup de juristes catalans Llibertats.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Ana Magaldi encapçala el manifest de suport al candidat
LLIBERT TEIXIDÓ Ana Magaldi encapçala el manifest de suport al candidat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain