La Vanguardia (Català)

Condemnat a 30 anys un monitor de Salt per abusos

- SÍLVIA OLLER

L’Audiència de Girona ha condemnat a 30 anys de presó un monitor d’arts marcials per haver abusat sexualment de sis alumnes menors d’edat al gimnàs de Salt (Gironès) on impartia classes. La sentència conclou que l’acusat va fer tocaments a les nenes, que tenien entre 5 i 10 anys en el moment dels fets, amb el pretext de fer-los massatges per “millorar la flexibilit­at i l’elasticita­t”. El jutge li prohibeix comunicar-se i acostar-se a menys de 200 metres de les víctimes durant 13 anys i treballar amb menors d’edat durant deu, i també li imposa 7 anys de llibertat vigilada.

L’acusat, que s’enfrontava inicialmen­t a una pena de 46 anys per haver abusat de vuit menors, queda absolt dels presumptes tocaments comesos a dues adolescent­s de 15 anys perquè en el seu relat hi ha hagut nombroses contradicc­ions.

El cas es va destapar durant la primavera del 2016, quan una de les víctimes, de 8 anys, va demostrar a casa com feia l’espagat i va explicar als seus pares que si era tan elàstica era perquè el professor li feia massatges a la vulva. La sentència considera provat que l’acusat –quan es van saber els fets tenia 41 anys– va sotmetre sis nenes a “múltiples tocaments a la vagina” amb la intenció de satisfer “els seus desitjos libidinoso­s”.

El tribunal acredita que l’acusat convencia les menors de la “bondat” dels tocaments per fer els estirament­s i les instava a “guardar el secret” perquè en cas de no fer-ho podrien veure’s perjudicad­es en les seves “aspiracion­s gimnàstiqu­es”.

En concepte de responsabi­litat civil, l’acusat haurà d’indemnitza­r les víctimes amb 18.000 euros. La sentència no és ferma i s’hi pot recórrer en contra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain