La Vanguardia (Català)

Reconquist­ar-se

- DONAT PUTX

Enric Montefusco

Lloc i data: Sala Apolo (15/V/2019)

Sota el paraigua del festival Guitar Bcn, Enric Montefusco va presentar les cançons del seu segon àlbum en solitari, Diagonal, amb cadires disposades a la pista de la sala Apolo. El públic, a la frontissa dels quaranta majoritàri­ament, va aplaudir, va cantar i va acompanyar amb entusiasme el cantautor i els tres músics que l’acompanyav­en quan, a la fase final, van interpreta­r els últims temes al mig de la platea. A banda de set cançons de la nova producció del nostre protagonis­ta, el programa va dispensar una atenció especial al contingut de l’anterior Meridiana (2016), amb menció especial per a Flauta man i el seu petit gag radiofonic­oesportiu i per a la molt corejada Todo para todos. Un parell de records dels dies de Standstill –les excel·lents ¿Por qué me llamas a estas horas? i Adelante, Bonaparte– van completar la proposta.

Amb vigor i en una forma vocal remarcable, Enric Montefusco va venir a exposar en aquests temes nous el seu trànsit vital, i va repetir als bisos Quien abre camino. Parlem d’un autor que no esquiva ni de bon tros en el seu treball el vector sociopolít­ic. Per testificar­ho, va interpreta­r temes com Himno de Europa o Himno de España, vestit aquest últim amb un deliciós carrusel sonor.

Instrument­s com la tuba, la trompeta, el violí o l’acordió van envernissa­r de manera exquisida el repertori d’un artista especialme­nt inspirat en l’escriptura de La reconquist­a, oda de l’adeu a la ciutat de Barcelona que va ser, potser, el millor de la nit.

Es pot entreveure en algunes de les seves composicio­ns un cert dolor de fons, és veritat. Però també es fa patent la immensa tendresa que desprèn, per exemple, Sombra de tu luz, crònica del pare recent que ens confessa que s’ha fet de dia al seu cor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain