La Vanguardia (Català)

EL Barça ha de fitxar més gol

- Santi Nolla

Hi ha un gràfic demolidor. Des de la temporada 2016-2017, a la Champions els gols del Barça es distribuei­xen de la manera següent: 1) Messi, 29 gols; 2) en pròpia porteria del rival, 7; 3) Suárez, 5 gols; 4) Neymar, 4 gols. Aquesta estadístic­a inclou la semifinal contra el Liverpool. El davanter centre titular del FC Barcelona, l’uruguaià Luis Suárez, ha estat impression­ant a la Lliga i a la Copa, però a la Champions, lluny del Camp Nou, fa quatre anys que no marca cap gol. Aquesta mateixa temporada el FC Barcelona ha conquerit la Lliga de manera excel·lent i ha fet 90 gols, un registre golejador que s’inclou entre els més baixos des de fa 11 anys. Ara el Barça es troba en període de fitxatges i s’activarà molt més després de la final de Copa d’aquest cap de setmana. Una de les prioritats clares ha de ser incorporar més gol.

El fitxatge de De Jong està bé. Sempre és bo sumar talent i joventut. Segurament és una incorporac­ió marcada pel calendari: ara o mai. El Barça ha estat bé i ràpid. Amb tot, al centre del camp hi ha molts jugadors i molt bons. És molt possible que s’hagin de reforçar els laterals per ser més competitiu­s, però el que és evident és que aquest equip necessita més gol per poder acompanyar Messi en el difícil ofici de fer el més complicat, o almenys, el més important del futbol: marcar gols.

Leo, fins ara, ha estat qui ha definit més i millor. Ha tingut l’ajuda inestimabl­e de Luis Suárez, sobretot a la Lliga i a la Copa del Rei. El killer uruguaià ha estat un fitxatge extraordin­ari, però els seus números als partits fora de casa de la Copa d’Europa indiquen la necessitat de fitxar

El club blaugrana necessita incorporar més talent en atac per no dependre només, gairebé sempre, de Messi

més d’un jugador en atac per poder competir al més alt nivell.

El Barça va al darrere de Griezmann i el vol incorporar a partir del mes de juliol. És un gran fitxatge. Perquè és una oportunita­t de mercat, atès que la clàusula de 120 milions és una bona ocasió per un jugador que ocupa una posició molt buscada i per la qual es paguen autèntique­s fortunes. Ara bé, el FC Barcelona, tot i això, haurà d’incorporar un altre davanter centre. El fitxatge de Kevin Prince Boateng al gener no ha resultat. No ha complert les expectativ­es, si bé al seu dia es va pensar que, per les seves caracterís­tiques, podria complir un paper a la recta final. No ha estat capaç de pressionar la resta de companys.

L’estadístic­a que es comenta al començamen­t és espectacul­ar. Cal ajudar Messi per descarrega­r-lo; que no hagi de ser gairebé sempre la solució per definir al FC Barcelona. Suárez va ser un gran acompanyan­t. I Neymar. Ara fa falta incorporar més gol.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain