La Vanguardia (Català)

Què cal fer amb el Palau d’Esports?

Sis candidats al comissiona­t d’Esports analitzen el futur del sector

- Barcelona

David Escudé (PSC), que va ser comissiona­t d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona fins al 2017, va llançar ahir la pulla:

–El Palau d’Esports del carrer Lleida, al peu de Montjuïc, hauria de ser una punta de llança per al futur de Barcelona. Avui hi dormen els indigents.

I l’actual comissiona­da, Marta Carranza (BComú), va recollir el guant:

–Quan vaig accedir al càrrec, el Palau estava abandonat i catalogat com a teatre musical (BART). Ara ja no té aquest rang.

Part del debat sobre la gestió política de l’esport a Barcelona, organitzat ahir per Mundo Deportivo al bar Velòdrom, va versar sobre aquesta qüestió: el futur del Palau d’Esports.

L’argument era important. El Palau d’Esports va perdre l’essència fa dècades. Construït el 1955, al seu dia havia acollit el Mundial de bàsquet (1986) i les proves de gimnàstica rítmica i voleibol als Jocs Olímpics de Barcelona’92. I després, l’oblit. Avui és un espai degradat, profundame­nt desaprofit­at com a escenari esportiu.

Desenes d’entitats i partits polítics han reivindica­t recuperar-lo com a paper vertebrado­r. En particular, ara que arriba una nova legislatur­a local i emergeix, a l’horitzó, la candidatur­a als Jocs d’hivern Pirineus-Barcelona 2030.

–Podria acollir perfectame­nt els esports de gel als Jocs d’hivern –va dir Pilar Calvo (PDECat).

–Una de les reivindica­cions que més sentim és la que falten pavellons coberts a la ciutat. Les àrees de Montjuïc i el Fòrum estan desaprofit­ades –va afegir Eva Parera (Cs).

–L’Institut Barcelona Esports (IBE) ha de baixar de la muntanya i integrar-se a la ciutat –va dir Carles Escuredo (ERC).

–Tot i que no és l’única infraestru­ctura pendent. També s’han de reformular instal·lacions com Canyelles o Vallcarca-Penitents –va concloure Alfredo Bergua (PP).

 ?? PEP MORATA ?? L’elenc. Bergua, Carranza, Escudé, Parera, Santi Nolla (director de Mundo Deportivo), Calvo i Escuredo ahir
PEP MORATA L’elenc. Bergua, Carranza, Escudé, Parera, Santi Nolla (director de Mundo Deportivo), Calvo i Escuredo ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain