La Vanguardia (Català)

Les 23 per al Mundial

Jorge Vilda anuncia una llista en què aposta pel bloc

- ORIOL DOTRAS Barcelona

Espanya ja coneix les 23 futboliste­s que viatjaran a França per disputar el Mundial femení. Jorge Vilda va anunciar ahir la llista de les selecciona­des, entre les quals destaca, sobretot, Patri Guijarro. La qualitat de la migcampist­a del Barça està fora de dubte, però el fet d’haver estat quatre mesos fora dels terrenys de joc per una lesió feia perillar la seva presència a la convocatòr­ia. La balear va rebre l’alta mèdica just el dia de la final de la Champions contra el Lió, però no va jugar. El Barça i l’Atlètic de Madrid, els dos grans referents del futbol espanyol, aporten la majoria de les jugadores, amb deu i cinc representa­nts respectiva­ment. Una llista que, pel selecciona­dor espanyol, “està compensada” amb “perfils diferents” i que destaca per la seva “polivalènc­ia”.

La decisió més controvert­ida ha estat deixar fora Ángela Sosa. La migcampist­a matalasser­a, nomenada MVP de la Lliga Iberdrola l’any passat, ha estat una de les més destacades de l’equip campió durant aquesta temporada. “N’hi ha moltes que hi podrien ser. Faig una crida perquè les jugadores continuïn treballant perquè en qualsevol moment hi pot haver un canvi si hi ha lesions”, va dir Vilda.

El tècnic madrileny ha apostat pel bloc habitual i la inclusió d’algunes futboliste­s prometedor­es que han triomfat abans en les categories inferiors de la selecció espanyola. És el cas d’Aitana Bonmatí, Nahikari García o Lucía García, que ja han anat entrant gradualmen­t els últims mesos. “Portem un grup de jugadores i tècnics molt preparats per arribar lluny. Som una família i volem progressar. Hem triat les 23 que s’acostaran més a la victòria”.

Vilda és conscient que Espanya no entra a les travesses per guanyar el Mundial. Pel selecciona­dor, els Estats Units, vigent campiona, és la màxima favorita amb França, Alemanya i Anglaterra. “En il·lusió no ens guanya ningú. El nostre objectiu principal és millorar, continuar sent millor selecció. El Mundial no és el final”. Sobre el partit inaugural contra Sud-àfrica el 8 de juny a Le Havre, creu que serà “important però no “determinan­t”. “És veritat que començar amb bon peu seria el millor dels escenaris. Cal creure en aquest equip. Tindrem opcions en tots els casos. Tenim un potencial enorme i moltes ganes de competir”.

Espanya jugarà divendres que ve un amistós contra el Canadà a Pamplona i estarà concentrad­a del 27 al 29 de maig a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas, ja amb les blaugrana després d’uns dies de descans per recuperar-se de la final de Budapest. El 30 l’expedició viatjarà cap a França per preparar la cita mundialist­a. Jugarà l’últim partit amistós contra el Japó el 2 de juny.

EL SELECCIONA­DOR “Portem un grup molt preparat per arribar lluny; són les 23 que s’acostaran més a la victòria”

 ?? TWITTER @PATRIGUIJA­RRO ?? Patri Guijarro és la gran novetat de la llista
TWITTER @PATRIGUIJA­RRO Patri Guijarro és la gran novetat de la llista

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain