La Vanguardia (Català)

Instagram canalitzar­à el 50% del negoci del luxe

LVMH destaca el creixement del mercat espanyol

- Madrid

“Instagram canalitzar­à el 50% de les vendes el 2025”. Almenys, així ho creu Luisa Krogmann, cofundador­a de la marca de sabates Aeyde, segons va explicar durant la seva intervenci­ó en el FT Business of Luxury Summit, que el rotatiu anglès Financial Times va celebrar ahir a Madrid.

Krogmann, al costat d’un gran elenc de directius del món del luxe, va analitzar les tendències del sector en els propers anys. La influència de les noves generacion­s com els millennial­s ola generació X està modificant un sector que es veu obligat a enterrar antics reclams de venda.

“Vendre que ets una empresa centenària ja no els diu res a aquests públics. Cal conquerir-los amb experiènci­es que els toquin de prop”, va afirmar José Manuel Albesa, president de marques, mercats i operacions de Puig .

Tant ells com a empresa familiar com Kristina Blahnik, Fabrizio Vito o Luisa Krogmann van coincidir que el repte actual de les marques de luxe és treballar molt una imatge local que lligui el concepte de la seva ensenya a l’origen, però alhora conquerir el global, i això només s’aconseguei­x amb innovació sobre l’experiènci­a de client a les botigues físiques. Sense oblidar la sensibilit­at d’aquestes noves generacion­s per la responsabi­litat social de les empreses.

Els fundadors del fons d’inversió CVentures, CliveNg i Adrian Cheng, també van posar l’accent en la disrupció que implica la demanda creixent del mercat xinès. “És un mercat molt complex. Allà, la demanda és molt més canviant que a Occident, la innovació contínua és necessària tant en el disseny com en la distribuci­ó”, van assegurar.

Però mentre les marques aconseguei­xen conquerir aquest món daurat de la demanda de luxe, a Occident encara hi ha vida. En concret, Sidney Toledano, el conseller delegat del grup Louis Vuitton Moët Hennsesy (LVMH) propietari d’icòniques marques de luxe com Christian Dior, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Dom Perignon o Gucci, va posar l’accent sobre Espanya. “Espanya és fonamental per a mi i per al grup que presideixo, perquè està en continu desenvolup­ament i és de capital importànci­a al mercat del luxe, perquè es troba en constant creixement”, va assegurar mentre va qualificar el país com “inspirador per al luxe” i va recordar que el grup compta amb prop de 5.000 empleats a les diferents fàbriques espanyoles. Li van seguir intervenci­ons tan potents com la del dissenyado­r Paul Smith, Kristina Blahnik, Fabrizio Viti, el director creatiu de Loewe Jonathan Anderson i fins i tot la presidenta de Banco Santander, Patricia Botín, que va compartir amb els presents les seves experiènci­es personals de formació i lideratge.

 ?? FERNANDO ALVARADO / EFE ?? Botín va participar a la trobada
FERNANDO ALVARADO / EFE Botín va participar a la trobada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain