La Vanguardia (Català)

Mbappé flirteja amb la possibilit­at de marxar del PSG

El crac insinua que podria deixar el PSG, però el club assegura que no marxarà

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Per edat i potencial, no hi ha futbolista més desitjable que Kylian Mbappé, que a l’estiu, amb tot just 19 anys, es va coronar campió del món vestint la samarreta amb el número 10 de França. El davanter del PSG es va posar diumenge a la nit al mercat. I ho va fer amb tota la intenció. Durant la gala de lliurament dels premis de la Unió Nacional de Futboliste­s Profession­als (UNFP) de França, on va ser escollit millor jugador de la Ligue 1, on ha marcat 32 gols, Mbappé va proclamar que estaria obert a un canvi d’aires, a una possible sortida del Paris Saint-Germain, si el club no li concedeix la importànci­a que ell reclama.

“He descobert moltes coses aquí –va dir a BeIN–. Per a mi crec que ha arribat l’hora d’assumir més responsabi­litat, a París, si és possible. Serà un gran plaer. I, si no pot ser a París, potser en un altre lloc, com a part d’un nou projecte”, va deixar anar l’atacant, amb el Reial Madrid i el Barça ben atents.

Dir que amb la seva declaració el crac va obrir la porta de sortida en un club com el PSG pot sonar exagerat. Des que Qatar, amb el seu poder econòmic, controla el club, Thiago Silva, Marquinhos, Verratti i fins i tot Di María han intentat fitxar per un altre equip i no se n’han sortit. Per això el Parc dels Prínceps s’ha guanyat la fama de gàbia d’or de què és gairebé impossible sortir.

Ahir mateix el PSG ja va respondre amb un comunicat en què va assegurar que Mbappé continuarà la temporada que ve amb ells, ja que és un curs de celebració en què celebren mig segle de la seva fundació, el 1970. “Lligams molt forts uneixen el PSG i Kylian Mbappé des de fa dos anys, i la història comuna continuarà la temporada que ve”, diu l’escrit. “L’ambició compartida és deixar empremta en el futbol europeu, i l’any del 50è aniversari del club és un moment molt important per escriure igualment tots junts una pàgina històrica en què tots els actors principals hauran d’assumir tota la seva responsabi­litat treballant sempre per al col·lectiu”, avisen al futbolista.

Tot i això, Mbappé era plenament conscient de la repercussi­ó que tindrien les seves paraules. De fet, més tard va tenir l’oportunita­t de rectificar i desdir-se’n. Res més lluny de la realitat. “És un punt d’inflexió. Era el moment de dirho. N’estic convençut. Quan dic una cosa, jo hi he pensat abans. El que he dit: si és al PSG, molt millor. Si és en un altre lloc, que sigui en un altre lloc”, va insistir en l’intent d’obrir una escletxa en aquesta muralla cuirassada.

Nascut a Bondy, als afores de París, el futbolista parla en la seva petició de més responsabi­litat. Vol ser considerat com el líder de l’equip, també econòmicam­ent, esclar. Des de l’arribada de tots dos, l’agost del 2017, Mbappé no ha retut mai homenatge a Neymar, però tampoc no s’ha enfrontat a ell, com va fer Cavani. Però per segona temporada consecutiv­a el brasiler s’ha perdut tres mesos de competició per lesió.

Amb 20 anys, Mbappé té tres lligues franceses al seu palmarès, ja ha marcat 12 gols a la Champions, va ser peça clau al Campionat del Món de França i aquesta temporada s’ha permès el luxe de competir amb Leo Messi per la Bota d’Or. Però no s’ha d’oblidar que el Paris St.-Germain va pagar 180 milions per ell al Mònaco.

La tornada de Zinédine Zidane a la banqueta del Reial Madrid ja es va interpreta­r com un gest per convèncer Mbappé, perquè el tècnic blanc és un ídol amb molt ascendent entre els joves francesos. Històricam­ent, quan el Madrid ha llançat les xarxes sobre un jugador important, gairebé sempre se n’ha sortit. Amb tot, cal recordar com són de perillosos els contraatac­s del xeic qatarià quan li toquen els seus futboliste­s. El Barcelona va buscar ara fa dos estius Verratti i es va acabar quedant sense Neymar.

Per la seva banda, el bàndol blaugrana ara té a la plantilla diversos futboliste­s que podrien interessar al PSG per reforçar-se en cas que Mbappé decidís tibar més la corda. Ousmane Dembélé sempre ha estat a l’agenda parisenca; Coutinho es trobaria amb molts compatriot­es i amics, i Rakitic ja va tenir una oferta l’estiu passat.

Quan un futbolista recull un premi en una gala, se n’espera un discurs d’agraïment, però Mbappé va imitar Cristiano Ronaldo quan just després de guanyar la Champions del 2018 va anunciar que el seu cicle s’havia acabat. Florentino no va moure un dit. En canvi, el PSG ja ha respost al seu crac.

AMBICIÓS AMB 20 ANYS

El davanter vol ser el líder del projecte i, si no és a París, es planteja buscar un altre equip

RESPOSTA IMMEDIATA

“La història comuna continuarà la temporada que ve”, diu el club, que el 2020 fa 50 anys

 ??  ??
 ?? FRANCOIS MORI / AP ?? Kylian Mbappé va sorprendre amb les seves paraules a la gala on va ser elegit millor jugador de la Ligue 1
FRANCOIS MORI / AP Kylian Mbappé va sorprendre amb les seves paraules a la gala on va ser elegit millor jugador de la Ligue 1

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain