La Vanguardia (Català)

Zinédine Zidane

ENTRENADOR DEL REIAL MADRID

- CARLOS NOVO Madrid

La Lliga es va tancar diumenge passat amb el Reial Madrid en la tercera posició, a 19 punts del campió, el Barcelona. Una distància mai vista des que la victòria val tres punts i que certifica el mal any del club blanc.

L’endemà de posar fi a una de les pitjors lligues de la seva història, el Reial Madrid va posar la primera pedra del seu pròxim projecte i la sorpresa va ser grossa. El club no va anunciar el fitxatge de cap jugador enlluernad­or, dels que surten a la premsa cada dia. No es tractava de Pogba, Eriksen o Jovic, o de Mbappé, pel qual sospiren els més optimistes. Es tractava de la renovació de Toni Kroos, un futbolista de 29 anys amb contracte fins al 2022 i que ara l’allarga un any més, fins al juny del 2023. El mateix futbolista que diumenge a la banqueta del Santiago Bernabeu davant el Betis es va passar tot el segon temps rient amb Bale.

La mesura només es pot interpreta­r com una concessió de Florentino Pérez a Zidane i d’aquest envers el grup de veterans que formen el nucli dur del vestidor. La renovació no pot estar menys en sintonia amb el que pensa el madridisme. Els fòrums digitals dels aficionats blancs cremaven en contra. En les enquestes publicades pels mitjans diumenge

a la nit un 69% dels intervinen­ts demanaven al club vendre l’alemany aquest mateix estiu.

Toni Kroos va comparèixe­r en roda de premsa a la sala de premsa del Bernabeu i va parlar per primera vegada en castellà. Es va mostrar eufòric per la renovació i poc propens a l’autocrític­a. Va justificar la mala temporada emparantse en el mal any de l’equip en general i no va trobar raons més enllà de l’útil són coses del futbol. “Aquest any ningú no ha estat al nivell, jo el primer”. No va voler entrar en les explicacio­ns del perquè del fracàs col·lectiu: “Ha estat un any decebedor si estàs acostumat a guanyar, però el que ha passat és normal perquè som humans. El que no era normal era guanyar tres Champions consecutiv­es”.

L’alemany va desmentir que en algun moment hagi volgut abandonar la nau o que el Madrid l’hagi sondejat buscant-li una sortida: “No diré el que m’ha dit Zidane, però és clar que si no em sentís important per al nou projecte no seria aquí”.

En els seus cinc anys de blanc, Toni Kroos ha guanyat dotze títols oficials, però només una Lliga. Això és el que li sap més greu: “És clar que ens ha faltat constància i podríem haver guanyat alguna cosa més. Fins ara només guanyàvem els partits que necessitàv­em guanyar, i això era a la Champions. Hem de millorar en això una mica més”, va dir de la pròxima temporada.

L’operació sortida que pretén el Madrid no es presenta gens fàcil. De la plantilla actual, el pròxim i l’únic que acaba contracte el juny del 2020 és Nacho. El central d’Alcalá té una oferta del Nàpols i és dels jugadors de qui es dubta que continuï. En la mateixa situació, però amb contractes més llargs, hi ha Marcos Llorente, Keylor Navas, Ceballos, Reguilón, Mariano, Lucas Vázquez i Isco. Cap no donarà facilitats. El cas de Bale es presenta com el més espinós per la fitxa, propera als 15 milions nets. Zidane li ha deixat clar que no té lloc. Amb cap més de la plantilla no ha estat tan contundent. L’estiu serà llarg.

POCA AUTOCRÍTIC­A “Ningú no ha estat al nivell, som humans; el que no era normal era guanyar tres Champions”

 ??  ??
 ?? JAVIER LIZÓN / EFE ?? Toni Kroos acompanyat per Emilio Butragueño en l’acte de renovació de l’alemany, celebrat ahir
JAVIER LIZÓN / EFE Toni Kroos acompanyat per Emilio Butragueño en l’acte de renovació de l’alemany, celebrat ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain