La Vanguardia (Català)

Semedo vol anar-se’n

Semedo demana d’anar-se’n i el Barça busca un refresc per a Alba

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

ESPORTS

Cansat de competir amb Sergi Roberto per la titularita­t del lateral dret, Nelson Semedo ha comunicat al FC Barcelona la voluntat de canviar d’aires. Una aspiració sobre la qual té molt a dir l’Atlètic de Madrid, interessat a contractar el portuguès encara que no al preu que marca la seva clàusula de rescissió, una circumstàn­cia que podria, de retruc, facilitar la negociació per vestir Griezmann de blaugrana.

Un lateral esquerre renovat a l’alça i espremut i dos laterals drets amb un rendiment irregular i que no han acabat de convèncer durant tota la temporada. Aquest és el balanç que podria fer perfectame­nt la direcció esportiva barcelonis­ta sobre els laterals de la plantilla. Són posicions en què hi ha hagut fuites d’aigua durant la campanya pels motius exposats i en què el mercat condueix a més canvis que no es preveien. Per l’esquerra el Barcelona està en ple fragor per trobar un home de garanties que competeixi amb Alba i, sobretot, que li permeti descansar més. Per la dreta Nélson Semedo (25 anys) ha fet arribar a través del seu representa­nt, el poderós Jorge Mendes, que està disposat a escoltar ofertes per marxar.

El portuguès ha estat més vegades titular aquesta última temporada que en la seva primera campanya al Camp Nou (34 per 28), però no ha acabat de consolidar-se a l’onze titular i té la sensació, basada en fets reals, que Ernesto Valverde sempre s’acaba decantant pel rang de Sergi Roberto en cas de dubte. Semedo ha estat el tretzè futbolista més

utilitzat a la Lliga, el dotzè a la Champions i el primer a la Copa. Ha disputat un 53% dels minuts.

Sergi Roberto només ha estat titular una vegada més que Semedo però ha participat d’entrada en més partits importants, com ara els dos contra el Liverpool. A més a més, quan han coincidit a l’onze o quan un ha jugat per la dreta i l’altre per l’esquerra l’experiment no ha acabat d’anar a l’hora.

En aquesta tessitura Valverde optava per canviar el decorat i el sacrificat solia ser Semedo. El portuguès ha vist com era substituït al descans aquesta temporada fins sis vegades. La primera, en el debut a la Lliga. L’última, a la final de Copa.

Ara Semedo, que va tenir moments en què semblava que havia avançat Sergi Roberto, vol fer un salt en els seus minuts i també en el salari. Té ofertes sobre la taula. Una és la de l’Atlètic de Madrid, club que necessita homes en defensa després de les sortides de Juanfran, Godín, Lucas o Filipe Luís. La clàusula de rescissió del portuguès, que està concentrat amb la seva selecció per la Lliga de les Nacions, és de 100 milions, però 50 ja seria una quantitat que el Barcelona acceptaria de bon grat.

Semedo va venir del Benfica per 30 milions fixos més variables. El conjunt blaugrana necessita ingressar diners per quadrar el seu pressupost i per emprendre fitxatges. Com el de Griezmann, també amb l’Atlètic d’alguna manera pel mig.

El conjunt matalasser sempre s’ha remès a la clàusula de rescissió del francès, que baixa als 120 milions el pròxim 1 de juliol, però de l’interès per Semedo se’n podria derivar una negociació per Griezmann entre els dos clubs.

En el cas que Semedo se n’acabés anant, el Barça es plantejari­a el fitxatge d’un lateral dret, tot i que cal recordar que ha estat treballant amb el primer equip el jove senegalès Moussa Wague (20 anys), que ja va jugar tres partits a les ordres de Valverde.

A l’altre costat el càsting de laterals esquerres és ampli, una vegada s’ha arribat a l’entesa que la plantilla està coixa en aquesta demarcació. Un dels que agrada és el bètic Junior, valorat en uns 30 milions.

L’hispanodom­inicà va brillar en el triomf del Betis al Camp Nou. Es tracta d’un futbolista amb unes caracterís­tiques semblants a les de Jordi Alba pel que fa a la seva capacitat de projectars­e en atac.

El portuguès no ha acabat de prendre el lloc a Sergi Roberto i vol sentir-se protagonis­ta, cosa que li ofereix l’Atlètic de Madrid

Per al lateral esquerre agrada el bètic Junior, dominicà amb nacionalit­at espanyola que va brillar al Camp Nou

 ?? JAN KRÜGER / GETTY ?? Nélson Semedo ahir al vespre durant el partit de la Lliga de Nacions entre Portugal i Suïssa
JAN KRÜGER / GETTY Nélson Semedo ahir al vespre durant el partit de la Lliga de Nacions entre Portugal i Suïssa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain