La Vanguardia (Català)

Un judici polític

-

Aquest judici polític és la constataci­ó de la mala salut de la democràcia, que ve de lluny (recordem la campanya contra productes catalans del 2004). Quan el Govern de l’Estat utilitza la força i el poder per desestabil­itzar l’autonomia catalana, i el Constituci­onal, afinat per l’Executiu, es “cepilla” l’Estatut català, s’incompleix­en any rere any la inversió dels pressupost­os de l’Estat amb Catalunya, utilitzant el poder per desballest­ar la sanitat catalana (exministre de l’Interior), perseguint formacions polítiques (formes democràtiq­ues, fets antidemocr­àtics i corruptes)...

És un judici polític perquè jutgen uns partits a qui no guanyen a les urnes, i la manera de guanyar és per la força i poder. Així, el Govern de l’Estat amb el poder judicial confeccion­a un relat de rebel·lió, sedició i malversaci­ó per escapçar el Govern de la Generalita­t posant-lo a la presó i deixar la Generalita­t en liquidació aplicant l’article 155. A Catalunya no hi va haver ni rebel·lió ni sedició i la malversaci­ó, en tot cas, s’haurà d’imputar al Govern espanyol a l’estar intervingu­da l’economia autonòmica (recorden el “ni un euro” de Montoro i de Rajoy al Congrés?).

Ah! I escoltin Mariano Rajoy al Congrés l’any 2006 quan deia que els catalans teníem dret a un referèndum. Tot molt esperpènti­c.

C. NAVARRO RODRÍGUEZ Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain