La Vanguardia (Català)

La música que ho pot tot

El French Touch de l’exmodel (i noble) italiana va arrossegar fins i tot Manuel Valls als jardins de Pedralbes Martín Pérez va inaugurar el seu festival palatí amb un sopar solidari a favor de la Fundació Paideia

- Margarita Puig

Carla Bruni confessa que no sabria dir si li agradaria ser més jove o més vella, però que en tot cas se sent transitant per “l’edat equivocada”. Que el temps corre massa de pressa... I caldrà donar-li la raó perquè, encara que sembla impossible, ja han passat cinc anys des que va aterrar per primera vegada a Pedralbes arrossegan­t encara el seu paper de primera dama. Va ser el 19 de juny del 2014, just el dia de la proclamaci­ó de Felip VI fet que va obligar que molts dels qui van presenciar aquell moment històric a la Zarzuela a volar literalmen­t cap a l’Ave per no perdre’s el Quelqu’un m’a dit de l’exmodel (i noble) i, de passada, assaborir la novetat de veure Sarkozy en un segon pla. Com a espectador i callat marit enamorat.

Aquesta vegada, ahir, Carla Bruni va venir sola però es va repetir l’enrenou. Tant a Madrid, on només tres dies després de l’anunci del cessament total de Joan Carles I en esdevenime­nts institucio­nals, el seu fill iniciava la ronda de consultes amb els 15 representa­nts dels partits amb escó a la Cambra Baixa. Com a Barcelona, perquè l’interès pel french touch de la italiana va arrossegar fins a Pedralbes gran part de la societat civil i, altre cop, una bona representa­ció de la política catalana.

S’estrenava Manuel Valls, l’interès del qual en la municipali­tat barcelonin­a va provocar que fins i tot Carla Bruni, que repeteix per activa i per passiva que no vol parlar de política, manifestés els seus dubtes. Tot i que li va desitjar sort en el seu afany, es preguntava si Valls se’n sortirà a Barcelona després de tants anys vivint com un francès autèntic. Doncs això, aparcant per un moment valoracion­s i les càbales que suscita l’alcaldia, l’ex-primer ministre francès va assolir la seva dosi extra de protagonis­me en aquesta nit de música que va compartir amb qui aviat serà la seva tercera esposa, Susana Gallardo. Va gaudir de dues hores de música però d’altres tantes de solidarita­t perquè el director i inventor d’aquest festival palatí, Martín Pérez, va voler estrenar la seva setena edició amb un sopar en benefici de la Fundació Paideia possible gràcies a Luis Conde, que és el seu patró d’honor; el seu director que és Francesc Pérez, i José Luis Galí. En el sopar per a 550 persones servit per Krisalia de Juanón Gaspar i firmat per Óscar Manresa, també van aportar la seva presència i les seves donacions Tobías Martínez, José Aljaro, Josep Mateu, José Crehueras, Luis Hernández, Cristina Valls i Màrius Carol, a més de Pere Navarro, Francesc Casadesús, Pau Guardans i Marina López.La bona notícia és que el recaptat permetrà comprar un pis, sí un pis a Barcelona, perquè vuit dels joves amb discapacit­at intel·lectual que atén Paideia puguin independit­zar-se.

Per això en aquest lloc i aquestes circumstàn­cies no va sorprendre la presència de Telma Ortiz (la germana de la reina Letícia parla un català perfecte) a la taula en què van coincidir Valls i Meritxell Massó (la secretària General de Presidènci­a va disculpar l’absència de Carles Torra) i limítrofa amb la que Carlos Carrizosa va compartir amb Pilar Eyre i Jordi Morral.

On de vegades no arriba la política, gairebé sempre ho fan les causes nobles. I la música. De tot això en pren bona nota Carla Bruni, que no es lliura ni volent del flagell de la política. Abans per Sarkozy i ara pel seu fill Aurélien. Fruit de la seva relació amb el seu exmarit filòsof, el jove de 18 anys la va armar ben grossa en expressar a YouTube la seva fascinació pel partit ultrasobir­anista Unió Populaire Republicai­ne. Va ser fa un mes i sobra dir que va posar en un enorme compromís a la seva mare artista. I més, esclar, al seu padrastre expresiden­t, que ahir, potser per evitar-se preguntes, no va estar en aquests jardins que al seu dia va fer tancar per fer fúting.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Panoràmica del sopar en benefici de la Fundació Paideia celebrada anit als Jardins de Pedralbes
ÀLEX GARCIA Panoràmica del sopar en benefici de la Fundació Paideia celebrada anit als Jardins de Pedralbes
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain