La Vanguardia (Català)

Un viatge pel passat, el present i el futur de la família Pascual

Amb 50 anys de vida, la companyia continua mirant al futur per adaptar-se sense perdre l’essència d’empresa familiar

- Text: Alejandra Muñoz

Han passat 50 anys des que un jove de nom Tomás Pascual va comprar una cooperativ­a de llet en fallida a Aranda de Duero. Avui, la companyia Pascual s’ha convertit en una de les empreses d’alimentaci­ó més grans del nostre país. Calidad Pascual ha celebrat aquest aniversari tan assenyalat en una convenció que ha reunit 800 persones, entre empleats, clients, proveïdors, accioniste­s, autoritats i mitjans de comunicaci­ó.

Per mitjà de vídeos, entreviste­s, testimonis i molt d’humor, en un acte conduït per l’actor i humorista José Corbacho, els assistents van poder conèixer com van ser els inicis de la companyia, el seu creixement i evolució al llarg de 50 anys, i com afronta el futur.

Passat

La història de Pascual comença amb passió, la d’un petit grup que va començar a treballar com una família. “Tomás Pascual era una persona apassionan­t i apassionad­a per les seves coses. Quan volia aconseguir alguna cosa no li feia res canviar tot el que calgués canviar, buscant el millor per a les persones”, recorda Jesús Arranz, un dels primers treballado­rs de Pascual, del fundador. L’aventura d’en Tomàs va començar el 1969 i, després de superar serioses dificultat­s derivades de l’adquisició de la cooperativ­a, arribaria la primera fita en la història de la indústria alimentàri­a espanyola: la creació de la primera línia de producció de llet UHT, uperitzada o de llarga durada, envasada en tetrabric asèptic. I és que Pascual ha estat des de sempre a la taula de totes les famílies espanyoles.

Present

Calidad Pascual continua lluitant per allò en què creu amb la mateixa passió: la qualitat dels productes. Després de mig segle d’innovació i compromís saludable amb la filosofia de millorar la qualitat de vida de les persones, la companyia ha sabut adaptar-se a un món en transforma­ció permanent, a una societat cada vegada més informada, exigent i sostenible. Precisamen­t, per donar resposta als grans reptes actuals, Sonia Pascual ha explicat que la clau és posar les persones al centre de l’estratègia empresaria­l. “Actualment, es diu que només perviuran les marques amb valors, les empreses que tinguin un propòsit clar i que aportin a la societat alguna cosa rellevant. Cal escoltar les persones, fer-les partícips i actuar en conseqüènc­ia, amb coherència i consistènc­ia en tota la cadena de valor”, matisa.

Avui, Calidad Pascual exporta a quasi 70 països, disposa d’una gamma de més de 200 productes, 6 plantes, 27 delegacion­s comercials Qualianza i més de 2.200 empleats. La marca aposta per la qualitat, però també pel servei i la innovació, sense perdre de vista la sostenibil­itat.

Futur

Connectat. Així veu Calidad Pascual el que s’acosta. Però també global, sostenible i innovador. El futur no és una meta com a tal, sinó el camí. I així ho viuen els membres de la tercera generació de la família Pascual. L’empresa sempre ha sostingut que la clau de l’èxit del negoci ha estat mantenir la família unida i vinculada al projecte, de manera dinàmica i constructi­va. Conscients d’això, els néts de Tomás Pascual Sanz, Tomás Pascual Recuero i María Torres, van parlar, a la convenció, de la seva aportació al futur de l’empresa: “La nostra missió serà mantenir l’empresa viva i fer-la créixer, tal com van fer els nostres pares i volem que facin els nostres fills. Tots els membres de la tercera generació ho tenim clar i des de petits hem estat fent passos per integrar-nos i harmonitza­r la relació família-empresa”. En definitiva, es tracta d’adaptar-se sense perdre l’essència dels últims 50 anys.

Calidad Pascual fa 50 anys que acompanya les famílies espanyoles amb productes i marques de confiança que passen de pares a fills

 ??  ?? La família Pascual al complet celebra les noces d’or amb els seus grups d’interès
La família Pascual al complet celebra les noces d’or amb els seus grups d’interès
 ??  ?? De la petita cooperativ­a làctia d’Aranda de Duero dels anys setanta alcomplex industrial que avui dóna feina a més de 900 persones i té una altra planta lletera a Gurb (Barcelona)
De la petita cooperativ­a làctia d’Aranda de Duero dels anys setanta alcomplex industrial que avui dóna feina a més de 900 persones i té una altra planta lletera a Gurb (Barcelona)
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain