La Vanguardia (Català)

El Brasil dubta de Neymar

Un càrrec de la CBF creu que no hauria de jugar la Copa Amèrica

-

La denúncia de violació presentada per una dona brasilera contra Neymar jr. podria acabar costant-li la Copa Amèrica a l’astre brasiler. La situació legal del jugador del PSG empitjora amb el pas dels dies. És per aquesta raó que la Confederac­ió Brasilera de Futbol (CBF) es planteja que la seva gran estrella no vagi a la cita continenta­l.

De moment, Neymar ha estat citat divendres per testificar per haver difós un vídeo a les xarxes socials amb imatges íntimes de la dona que el va denunciar per violació. La CBF intentarà endarrerir la cita amb l’excusa dels partits amistosos que ha de disputar els propers dies, però la situació podria empitjorar.

Ahir el vicepresid­ent de la CBF, Francisco Noveletto, assegurava tenir constància que durant els propers dies sortiran noves proves que podrien inculpar el futbolista. En concret, un vídeo que estaria en possessió de la premsa que, si es publiqués, incrementa­ria la pressió mediàtica sobre el davanter. “Si Neymar juga, el Brasil podria no aconseguir al títol. Conec la premsa i li estarà a sobre. Hi ha moltes coses més que han d’aparèixer. Un amic meu de Rio de Janeiro em va dir que hi ha un altre vídeo per fer córrer”, va declarar Noveletto.

Amb dues investigac­ions obertes, una per la presumpta violació i una altra per difondre missatges i imatges íntimes de la dona a les xarxes socials, una altra prova podria fer augmentar les crítiques sobre la seva presència. Per això, el dirigent considera que no jugarà. “Si he d’apostar i tinc deu fitxes, jo aposto que ell no jugarà la Copa Amèrica i demanarà un permís. No està en condicions psicològiq­ues per disputar una Copa Amèrica i enfrontar-se a un batalló de periodiste­s”.

Sobre la situació, el president de la CBF, Rogerio Caboclo, va descartar aquesta possibilit­at i va demanar temps perquè el jugador aclareixi el que ha passat. “Tenim total confiança en Neymar, sabem quin tipus de persona, home i esportista és”, va assenyalar el dirigent.

Mentrestan­t, i malgrat que les autoritats no han revelat la identitat de la dona, els mitjans locals asseguren que es tracta de la model brasilera Najila Trindade, de 26 anys.

 ?? CARL DE SOUZA / AFP ?? Neymar en un entrenamen­t
CARL DE SOUZA / AFP Neymar en un entrenamen­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain