La Vanguardia (Català)

Rubiales: “Les sancions, quan hi hagi sentència”

El president de l’RFEF diu que ara el que toca és investigar

- CARLOS NOVO

La Federació Espanyola de Futbol s’ha personat en la causa de l’operació Oikos i juntament amb la Lliga formarà part de l’acusació particular quan se celebri la vista. Luis Rubiales, que és a París al 69è Congrés de la FIFA, va assegurar que la Federació que presideix des de fa poc més d’un any aplica una política de “tolerància zero” amb els partits arreglats, però va apuntar que mentre no hi hagi sentència ferma en el cas no es pot començar a parlar de sancions.

“Totes les qüestions que siguin administra­tives estan pendents de qualsevol confirmaci­ó a escala penal. Per tant, ara mateix no és el moment de parlar de sancions. Ara mateix el que

L’OPINIÓ DEL CSD “Lluitarem des de tots els organismes per protegir els valors de l’esport”, diu Rienda

hem de fer és investigar al màxim, col·laborar amb la justícia i esperar amb prudència per respectar la presumpció d’innocència”, va dir el mandatari.

Luis Rubiales va destacar que va ser la Federació Espanyola qui va posar el cas en mans de la policia. Portaveus de la Lliga Profession­al diuen que va ser aquest organisme qui va fer el primer pas en aquest sentit. La Lliga va constituir fa cinc temporades un Departamen­t d’Integritat per lluitar contra els fraus.

María José Rienda, presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD) en funcions, també va condemnar ahir els presumptes partits de futbol arreglats que s’investigue­n en l’operació Oikos i va assegurar que “es lluitarà des de tots els organismes perquè no passin aquestes coses”. “Jo m’identifico amb els grans valors de l’esport i estic en contra de tot el que es refereixi a arreglar partits. Cal protegir els drets i valors de l’esport, que en té molts, i no puc compartir que pels abusos d’alguns es distorsion­i la realitat”.

En una al·locució en la cinquena gala Todos somos Estudiante­s, la presidenta del CSD es va comprometr­e a “continuar lluitant contra aquests abusos, contra tot el que no sigui seguir les normes establerte­s i els valors de l’esport”.

 ?? CARMELO RUBIO / AFP ?? Luis Rubiales el 28 de maig amb la selecció espanyola femenina
CARMELO RUBIO / AFP Luis Rubiales el 28 de maig amb la selecció espanyola femenina

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain