La Vanguardia (Català)

‘En la montaña’, nova secció d’entreviste­s

-

Billi Bierling, l’alpinista i coordinado­ra al Nepal de la Himalayan Database, la base de dades sobre les ascensions als cims nepalesos més destacats, inaugura avui en l’edició digital de La Vanguardia En la montaña, una nova secció d’entreviste­s dirigida per Rosa M. Bosch. Bierling analitza la temporada actual a l’Everest i en el conjunt de l’Himàlaia.

Alpinistes, escaladors, guies, escriptors, corredors, esquiadors i altres personatge­s relacionat­s amb el món de la muntanya seran els protagonis­tes d’aquesta secció que tindrà periodicit­at quinzenal.

A la primera entrevista, Bierling deplora el nivell de no poques persones que s’obsessione­n a arribar al sostre del món malgrat que no tenen els coneixemen­ts més elementals. Paradoxalm­ent, i coincidint amb el que opinen els muntanyenc­s més compromeso­s, afirma que el més rellevant que ha vist les últimes setmanes és un projecte que no va culminar en cim, la vertiginos­a ascensió de la paret est de la muntanya Jannu a càrrec dels russos Serguei Nilov i Dmitri Golovtxenk­o.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain