La Vanguardia (Català)

Modernisme per a ‘techies’

- BLANCA GISPERT

Els profession­als del sector digital tenen un nou lloc de trobada en ple centre de Barcelona. L’associació Barcelona Tech City convertirà l’edifici modernista El Palauet en un club on tindran lloc activitats de divulgació, exposicion­s i afterworks per fomentar la interrelac­ió de la tecnologia i l’emprenedor­ia amb diferents àrees de coneixemen­t, com l’art, la gastronomi­a, la literatura o l’esport. L’objectiu d’aquesta associació privada, que agrupa 800 empreses i

start-ups de Barcelona, és portar l’energia i l’esperit de la seu del Pier 01, a la Barcelonet­a, a un espai d’ambient distès.

“Amb aquest acord volem que emprenedor­s reconeguts, però també novells, inversors i altres agents de l’ecosistema tant local com internacio­nal disposin d’un punt de trobada en el qual puguin tractar temes diversos des d’una aproximaci­ó diferent de l’habitual”, comenta Miquel Martí, director de l’associació que lidera amb el president, Miguel Vicente.

L’espai, disponible en l’actualitat per a la celebració d’esdevenime­nts, s’està preparant perquè sigui operatiu en les properes setmanes. Fonts de Barcelona Tech City expliquen que s’inaugurarà al setembre i que a partir de llavors s’oferirà una programaci­ó setmanal d’esdevenime­nts.

L’associació aprofitarà els espais comuns de l’edifici encara que de forma puntual també farà ús del petit hotel. Barcelona Tech City ha tancat un acord de col·laboració amb la família propietàri­a del Palauet. “Es revisarà cada any encara que la intenció és que el pacte sigui a llarg termini”, comenten fonts de l’associació.

El projecte del Palauet estarà liderat per Eva Rosell, que durant els últims anys ha adquirit una àmplia experiènci­a en la creació de continguts en l’àmbit del lleure urbà en empreses com Atrápalo i LetsBonus.

El nou espai s’afegeix al campus urbà tecnològic que està desenvolup­ant Barcelona Tech City per a la capital catalana. Així, el Palauet se suma a les oficines centrals del Pier01, al Palau de Mar, a l’acabat d’inaugurar hub de blockchain Pier03 (ubicat a sobre de l’històric restaurant 7 Portes, als Porxos d’en Xifré) a més del centre de la indústria cultural i

gaming ubicat al Canòdrom. El Palauet s’ubica a l’antiga casa Bonaventur­a Fuster, als Jardinets de Gràcia. Inaugurada el 1906, va ser obra de l’arquitecte Pere Falqués, conegut pel disseny dels icònics fanals del passeig de Gràcia. Es conserva la seva esplèndida decoració interior, en la qual destaquen les enormes escala i entrada central, així com una terrassa interior.

L’associació, que agrupa 800 empreses i ‘start-ups’, tindrà una programaci­ó d’esdevenime­nts

 ?? CRISTINA GALLEGO / ARXIU ?? Una de les sales del Palauet, a l’edifici modernista de la casa Bonaventur­a Ferrer
CRISTINA GALLEGO / ARXIU Una de les sales del Palauet, a l’edifici modernista de la casa Bonaventur­a Ferrer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain