La Vanguardia (Català)

Jessica Chastain

ACTRIU

-

L’actriu california­na Jessica Chastain es transforma en la mutant extraterre­stre Vuk a X-men: Fénix oscura, l’últim lliurament d’aquests superheroi­s de Marvel, dirigit en aquesta ocasió pel debutant Simon Kinberg.

Los Angeles

Malgrat que s’ha guanyat el renom amb els papers dramàtics que li han valgut dues nominacion­s a l’Oscar i cinc als Globus d’Or –una li va valer una estatueta per La noche más oscura–, des del principi de la seva carrera Jessica Chastain s’ha prestat de bon grat a les grans superprodu­ccions de Hollywood i al cinema de gènere. Per això, no ha dubtat a encarnar la malvada d’X-Men:

Fénix oscura, el film de Simon Kinberg amb què s’acaba tota una etapa dels X-Men i en què ha compartit cartell amb Sophie Turner, Michael Fassbender i Jennifer Lawrence.

A la pel·lícula el seu personatge utilitza un vestuari molt peculiar per ser una extraterre­stre... Interpreto un ésser que canvia de forma tota l’estona, de manera que el que fa servir ni tan sols és roba; és una il·lusió que ha creat. Per tant, no és que aparegui amb talons alts com una declaració de feminisme; ho vam utilitzar simplement perquè Sophie Turner és molt alta.

Es va inspirar en el kabuki japonès per interpreta­r-la? I tant. Ho vaig estudiar a la Julliard. El que passa és que ella aparenta que és humana però no ho és. Creu que les emocions et tornen dèbil. És molt cínica i molt lògica. Per tant, vaig voler aplicar una cosa que demostrés la seva eficiència en els seus moviments.

A les dones són les més poderoses. En quina mesura li va semblar important mostrar aquest factor en una superprodu­cció dirigida a l’audiència adolescent?

X-Men: Fénix oscura La veritat és que sempre he vist les dones molt fortes. Vaig créixer amb una mare que em va criar sola amb les meves germanes i germans, sense guanyar el mateix que els homes que l’envoltaven. Sempre he estat envoltada de dones sorprenent­s, o sigui que, de fet, em cridava l’atenció que no es veiés mai aquesta faceta femenina en el cinema. No ho podia entendre. Per tant, estic molt entusiasma­da de mostrar això a l’audiència amb aquest film. La meva mare és la meva heroïna, i vull veure pel·lícules que mostrin com en són, de sorprenent­s, les dones. M’alegro que finalment el gran cinema de Hollywood ho estigui fent.

Vostè és una de les líders del #MeToo a Hollywood.

En parlo des de La noche más oscura, el 2012. Per això m’encanta que tothom es mostri interessat en aquest tema. Ja no és tabú. Gaudeixo veient com a les entreviste­s Sophie Turner pot parlar amb llibertat de les coses en què creu. Quan jo tenia 23 ni tan sols estava en la indústria del cinema, però tampoc no m’animava a parlar d’aquestes coses, perquè durant molt de temps les dones van tenir por de dir que eren feministes. El fet que les noves generacion­s de dones es puguin identifica­r obertament d’aquesta manera i puguin ocupar llocs igualitari­s a la societat em dona molta esperança.

“Em dona esperança que les noves generacion­s de dones ocupin llocs igualitari­s”

 ??  ??
 ?? DOANE GREGORY / AP ?? Jessica Chastain a X-Men: Fénix oscura
DOANE GREGORY / AP Jessica Chastain a X-Men: Fénix oscura

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain