La Vanguardia (Català)

Amarg final del serial

L’Espanyol presenta avui David Gallego per les dues pròximes temporades

- ROBERTO RODRÍGUEZ

L’Espanyol va fer oficial ahir l’adeu de Rubi, que viurà al Betis el seu pròxim desafiamen­t com a tècnic, encara dolgut amb l’entitat blanc-i-blava després d’onze dies d’informacio­ns contradict­òries que acaben amb l’arribada a la banqueta perica de David Gallego, que serà presentat avui com a nou entrenador del primer equip.

Després d’onze dies d’espera, de silenci institucio­nal de l’Espanyol, d’informacio­ns contradict­òries i, sobretot, d’una enorme confusió, ahir es va resoldre el serial que havia tingut amb l’ai al cor l’espanyolis­me. Un tsunami d’anuncis va donar oficialita­t al que era un secret de domini públic. Rubi se’n va de l’Espanyol i fitxa pel Betis. David Gallego, que serà presentat avui, és el nou entrenador del club perico per les dues pròximes temporades. I com a colofó, un comunicat de Rubi, el principal protagonis­ta d’aquestes dues setmanes, en el qual acusa directamen­t la direcció esportiva del seu adeu i els dirigents del club del retard a l’anunci.

La jornada va començar amb la desvincula­ció del de Vilassar com a entrenador de l’Espanyol. Va pagar la indemnitza­ció, que s’acostava als 900.000 euros, i va desencalla­r una situació incomprens­ible. Onze dies abans s’havien revelat les negociacio­ns que mantenia amb el Betis, però des d’aleshores el silenci havia estat la insofrible rutina del seguidor perico.

Rubi se n’ha anat, però ha decidit donar la seva versió en un comunicat atapeït de missatges crítics cap a la direcció esportiva i cap als dirigents. L’extècnic blanc-i-blau assegura que no va negociar mai a l’esquena del club, que se’n va trist, però que no ho fa per diners. La raó de l’adeu, segons el comunicat, es basa en la poca ambició del club per a la pròxima temporada.

Segons ell, des de la direcció esportiva se li va comunicar al maig que no “es faria un pas ambiciós cap endavant en el projecte esportiu per poder competir en més bones condicions”. Al cap d’uns dies, sempre segons la seva versió, el Betis li va fer arribar una oferta, que ell va traslladar a l’entitat. En una reunió amb Óscar Perarnau, director general esportiu, li va demanar que es valorés en la justa mesura el cos tècnic. La contraofer­ta de l’Espanyol “va ser una manera elegant de dir-nos que, si volíem, podíem marxar”, explica.

El dimecres 29 de maig el tècnic va comunicar als dirigents que havia perdut la confiança en ells perquè no se sentien avalats de manera incondicio­nal. “Se’m trasllada que es farà tot el possible perquè la meva sortida de l’Espanyol sigui digna”, assenyala. Després d’una reunió posterior per aconseguir “una ràpida i àgil desvincula­ció” del club, el tècnic critica que “el retard en l’acord es va deure al fet que els dirigents de l’Espanyol no van reconèixer que l’equip participar­à en competició europea”. “Això ens dona dret a percebre unes clàusules reflectide­s en els contractes”, insisteix a dir.

Rubi arxiva una exitosa temporada lamentant que molts espanyolis­tes el considerin un traïdor. “Només els que han posat en marxa la maquinària de desprestig­i cap a mi titllant-me de pesseter saben per què ho han fet”, critica. El present i el futur de l’Espanyol recau ara en mans de David Gallego, un entrenador amb un ampli coneixemen­t del planter. Fins ara al filial, es tracta d’una opció continuist­a pel que fa a l’estil de joc, un motiu que la direcció esportiva ha valorat a favor seu. Signa per dues temporades i amb la missió inicial de fer entrar l’equip en la fase de grups de l’Europa League.

“Han posat en marxa la maquinària de desprestig­i titllant-me de pesseter”

 ?? CARLOS MIRA / RCDE ?? David Gallego torna a dirigir el primer equip després d’una breu etapa l’any passat
CARLOS MIRA / RCDE David Gallego torna a dirigir el primer equip després d’una breu etapa l’any passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain