La Vanguardia (Català)

El suïcidi assistit de Carrasco continua com a crim masclista

L’Audiència de Madrid creu que falten proves que descartin la violència de gènere

-

L’Audiència de Madrid ha acordat que la instrucció del cas pel presumpte suïcidi assistit de María José Carrasco –la malalta terminal d’esclerosi múltiple que va morir el 3 d’abril amb l’ajuda del seu marit, Ángel Hernández– la continuï el jutjat de violència sobre la dona, davant la falta de proves per concloure que no es tracta d’un cas de violència masclista.

Amb aquesta resolució, que és ferma i contra la qual no es pot recórrer, la secció 27 de l’Audiència de Madrid resol la qüestió de competènci­es que es va originar després que el jutjat d’instrucció número 25 de Madrid s’inhibís, una setmana després dels fets, en el jutjat de violència sobre la dona, i que la magistrada d’aquest jutjat també rebutgés assumir la investigac­ió.

Tant la jutgessa com la Fiscalia van argumentar que en cap cas la mort de María José Carrasco no era un crim masclista, sinó un tracte per part del seu marit de “cooperació i auxili a un desig exprés, manifest i patent” de la seva dona.

Tot i això, l’Audiència de Madrid afirma que els arguments fets servir per la jutgessa no es poden compartir, ja que falten proves que permetin concloure que la mort de Carrasco no va ser un cas de violència masclista.

Així, la sala assegura que a la documentac­ió aportada no s’han inclòs els instrument­s utilitzats per l’investigat en la presumpta eutanàsia, ni cap dada sobre la data en què es va comprar la substància que va provocar la mort de la seva dona. Tampoc no consta com remesa la memòria USB amb les imatges en què Carrasco manifesta el desig de morir i el consentime­nt exprés a ingerir aquesta substància.

L’Audiència conclou que “no pot fer altra cosa que aplicar” la llei que atorga la competènci­a als jutjats de violència masclista per a aquest tipus de casos, ja que “no es presenta en aquest moment processal i de forma notòria” la causa d’exclusió que defensa la magistrada per no continuar amb el procedimen­t.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain