La Vanguardia (Català)

Barcelona, premiada per la seva acció contra l’especulaci­ó

- Redacció

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut un premi europeu per les seves polítiques contra la gentrifica­ció i l’especulaci­ó immobiliàr­ia. Es tracta del premi European Responsibl­e Housing, que es va lliurar ahir en el marc del segon Festival Internacio­nal d’Habitatge Social que se celebra a la Universita­t Catòlica de Lió.

El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, que va anar a buscar el guardó, va explicar que, malgrat que Barcelona no disposa d’un parc de pisos públics, està fent un esforç per lluitar contra l’expulsió dels veïns dels seus barris a causa dels increments del lloguer i de les dificultat­s d’accés a l’habitatge.

En aquest sentit, va destacar la mobilitzac­ió d’habitatges privats que ha iniciat al llarg de l’últim mandat el govern de l’alcaldessa Ada Colau per destinar-los a pisos socials i assequible­s, especialme­nt als barris amb problemes de gentrifica­ció on no es disposava ni d’habitatges ni de terrenys públics.

Montaner considera que un dels programes que han funcionat en aquest mandat és el de la compra selectiva de pisos privats, tant en finques horitzonta­ls com en edificis sencers. A través d’aquesta línia s’han adquirit més de 700 habitatges. En paral·lel, el regidor d’Habitatge explica que el nombre de projectes en marxa a la Ciutat Comtal supera la xifra de 70 i, a més, es treballa en la reserva de més de mig centenar de plans en altres terres que estaran disponible­s en el futur.

Montaner reclama la complicita­t d’altres administra­cions per impulsar amb més inversió solucions al problema habitacion­al que tenen les ciutats. Per això ha assegurat: “Necessitem que altres nivells de govern hi tinguin un paper i ens ajudin a garantir el dret a un habitatge assequible”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain