La Vanguardia (Català)

Els veïns de les Glòries, tips dels generadors elèctrics

El club de petanca del barri lamenta que en un any ha perdut un terç dels socis per culpa dels fums i el soroll

- LUIS BENVENUTY

Fan molt soroll tota l’estona, fan molta pudor, desprenen fums molt foscos... I, a sobre, gasten un munt de litres de combustibl­e. Veïns de l’entorn canviant de la zona de les Glòries comencen a estar una mica farts dels generadors elèctrics. Responsabl­es i socis del club de petanca La Cènia, als seus barracons ubicats entre el carrer Castillejo­s i l’avinguda Diagonal, detallen que la convivènci­a amb aquests trastos és un fàstic.

“És que ja fa un any que estem així, i durant aquest temps ja hem perdut una tercera part dels socis”, diuen reunits, conversant al costat de la màquina, asseguts en cadires de plàstic. “Érem uns 150, i aquest any ens hem quedat en uns 100”. “Si és que el net ja no vol venir; ho entenc: no hi ha qui aguanti aquest escàndol i aquesta pudor tota l’estona!”. “Només el connectem tres hores al dia, però no vegis com xucla...”. “Sí, perquè després hi ha el que costa, que pel mòbil vam veure que llogar aquest aparell surt per 180 euros al dia. Suposo que a l’Ajuntament li fan algun descompte, però...”. “I ens diuen que potser ens queden un any o dos, que depèn de les obres dels pisos i els equipament­s que han de construir aquí. Caram amb la provisiona­litat! “La veritat és no tenim ni idea de quant temps haurem d’estar així ni quan haurem de marxar. L’any passat els tècnics de l’Ajuntament ens van dir que després de Nadal ja ho veuríem, i ara, que després de l’estiu ja ho veurem”.

El del club de petanca no és l’únic generador en funcioname­nt a la zona. A Gerardo Pisarello, que, malgrat les seves noves responsabi­litats, encara és el regidor del districte de l’Eixample i primer tinent d’alcalde, el van assaltar no fa gires dies, en un acte electoral durant l’última campanya, uns quants membres de l’associació de veïns del Fort Pienc per dir-li que no entenen que l’Ajuntament inauguri un parc presumint de consciènci­a ecològica amb magnificèn­cia i des d’aleshores, des de primers d’abril, mantingui tots aquests aparells endollats al costat de la terrassa de la caseta, al costat de les pistes de bàsquet, davant la caseta dels jardiners...

“Que és un paperot tot això? El generador del costat de la caseta sembla més modern, però se situa entre unes pistes i la terrassa, i aquesta instal·lació no és provisiona­l; l’emplaçamen­t ja és definitiu. “Apa –intervé un altre veí de l’associació–, el generador de la pista ja no hi és”. Alguns empleats municipals afegeixen que la seva caseta no té aigua calenta, ni microones, ni nevera perquè les plaques solars del sostre encara no funcionen. “Però el generador no vegis com xucla”, asseguren.

“La veritat és que –reprenen els veïns de l’associació del Fort Pienc– el regidor Pisarello, quan el vam assaltar, ens va dir que no ens preocupéss­im de res, que faria una trucada..., però no en vam tornar a saber res més, d’ell”. I és que els generadors de l’entorn de la plaça de les Glòries no responen a un únic pla. Uns depenen del districte..., i d’altres, de l’àrea de Parcs i Jardins. Fonts municipals van assenyalar ahir que esperen que a començamen­ts de juliol Endesa estableixi el subministr­ament i puguin retirar-se els generadors del xiringuito i la caseta.

Alguns vigilants del nou parc diuen que les plaques fotovoltai­ques de la seva caseta encara no funcionen

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Un dels generadors que provoquen més molèsties, el del club de petanca
ÀLEX GARCIA Un dels generadors que provoquen més molèsties, el del club de petanca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain