La Vanguardia (Català)

Vint identifica­cions al dia en el desplegame­nt de mossos

El dispositiu Ubiq, engegat fa set mesos al Raval i ampliat després a altres barris, ha permès fer prop de 90 detencions

-

El dispositiu Ubiq, que es va posar en marxa l’1 de novembre després de la macroopera­ció contra els narcopisos del Raval, ha portat els Mossos d’Esquadra a fer en aquests set mesos un total de 87 detencions i 4.138 identifica­cions (187 en vehicles). El cap de seguretat ciutadana de la policia autonòmica a l’Eixample, Modest Suñol, va oferir ahir aquest balanç del dispositiu permanent que es va posar en marxa a Ciutat Vella i que després es va anar estenent a altres punts conflictiu­s de l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sant Martí, Sarrià-Sant Gervasi i Nou Barris.

Els detinguts tenen antecedent­s per delictes contra el patrimoni, principalm­ent robatoris violents i furts, i també n’hi ha per delictes de tràfic de substàncie­s estupefaen­ts, van informar els Mossos en un comunicat. El subinspect­or Suñol va explicar que un dels punts on s’ha reforçat la presència policial és l’entorn de la Sagrada Família. En aquest lloc tan freqüentat pels turistes el problema número u de la seguretat és el dels furts. “El que intentem nosaltres amb la nostra presència és evitar que vinguin els carteriste­s”, va explicar el responsabl­e policial.

En el dispositiu Ubiq hi participen agents de patrulla de la unitat de seguretat ciutadana, del grup de delinqüènc­ia urbana i de proximitat, de l’àrea regional de recursos operatius (arro) i del grup regional de motos de Barcelona, que es veuen complement­ats per l’actuació de la Guàrdia Urbana.

Suñol va destacar que la vigilància antiterror­ista a la Sagrada Família, a part de garantir un temps de resposta “molt ràpid i eficaç” si hi hagués un atac, té un caràcter dissuasiu sobre els carteriste­s.

 ?? MANÉ ESPINOSA / ARXIU ?? Entrada dels Mossos en un immoble del Raval
MANÉ ESPINOSA / ARXIU Entrada dels Mossos en un immoble del Raval

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain